Παρασκευή 20 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Επιστήμη και τεχνολογία ασφυκτιούν κάτω απ' την μπότα του κέρδους

Στη συζήτηση για την «προστασία των δεδομένων και την ιδιωτικότητα των πολιτών ως γραμμή άμυνας κατά της εκλογικής χειραγώγησης», με αφορμή την υπόθεση «Facebook», παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στην παρέμβασή του τόνισε συγκεκριμένα τα παρακάτω: «Καμία έκπληξη για την υπόθεση "Facebook" ή και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης που συγκεντρώνουν, διατηρούν κι επεξεργάζονται προσωπικά στοιχεία για δικό τους πολιτικό, εμπορικό και κάθε άλλο όφελος. Κάθε κλικ κι ένα αυτοφακέλωμα που αγοράζεται και πωλείται πολλαπλά κι αλυσιδωτά από μονοπώλια, μυστικές υπηρεσίες, αστικά κράτη που ανταγωνίζονται βγάζοντας ο ένας τα άπλυτα του άλλου. Προκλητικά στο τέλος λένε στους ίδιους τους χρήστες: "Ας προσέχατε"... Εν ολίγοις καπιταλισμός... που η βαρβαρότητά του αποτυπώνεται και online...

Οι μεγαλοστομίες περί "ελευθερίας" είναι κενές περιεχομένου όταν το τσεκούρι της λογοκρισίας πέφτει σε οτιδήποτε ριζοσπαστικό αμφισβητήσει αυτό το σύστημα. Οι διακηρύξεις περί προστασίας των δικαιωμάτων, οι νουθεσίες περί "καλής χρήσης" και κανόνων... αέρας κοπανιστός.

Η επιστήμη και η τεχνολογία ασφυκτιούν κάτω από την μπότα του καπιταλιστικού κέρδους και την ιδιοκτησία που ανήκει στους μονοπωλιακούς ομίλους. Μόνο με την ανατροπή τους μπορούν να ικανοποιηθούν οι εργατικές - λαϊκές ανάγκες ώστε και το διαδίκτυο, οι εφαρμογές του να αξιοποιούνται για το συμφέρον των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ