Παρασκευή 20 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ
Πολύμορφες δημιουργικές γιορτές σε όλη τη χώρα

Μεράκι, δημιουργικότητα, νεανική ορμή, αναζήτηση για την αλήθεια, συζήτηση για τον κόσμο που έχουμε ανάγκη... είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που συναντάμε στα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ, που πλέον έχουν γίνει θεσμός και απλώνονται με δεκάδες εκδηλώσεις αυτό το διάστημα σε όλη την Ελλάδα.

«Τρέλα είναι να εγκαταλείψουμε τα όνειρά μας... Να αλλάξουμε τον κόσμο δεν είναι τρέλα, ούτε ουτοπία, είναι δικαιοσύνη» (Μ. Θερβάντες).

Αναλυτικά, Μαθητικά Φεστιβάλ τις επόμενες μέρες θα γίνουν:

Σάββατο 21 Απρίλη: Κερατσίνι (πλατεία Νίκης), Κυψέλη (Θεατράκι Φωκίωνος Νέγρη), Νέος Κόσμος (γήπεδο «Θρίαμβος»), Πειραιάς (Πασαλιμάνι), Περιστέρι (πλατεία Δημαρχείου, 19.00), Χαλάνδρι (πλατεία Χαλανδρίου), Τούμπα (Πολιτιστικό Κέντρο), Βέροια (πλατεία Δημαρχείου), Γιαννιτσά (Πολύκεντρο Γιαννιτσών), Αρτα (πλατεία Σκουφά), Ρέθυμνο (πλατεία Μικρασιατών), Χανιά (Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών), Κοζάνη (πλατεία Σκ'ρκα), Κομοτηνή («Σπαθί»), Κάλυμνος (Δημοτικό Στάδιο, γήπεδο μπάσκετ).

Διήμερο Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Απρίλη: Σάμος (Βαθύ).

Κυριακή 22 Απρίλη: Σεπόλια, Αμαλιάδα.

Ποικιλία σε μορφές και περιεχόμενο

Μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά σε κάποιες από τις εκδηλώσεις που θα γίνουν το Σάββατο 21 Απρίλη, που είναι ενδεικτικές της ποικιλίας θεμάτων και μορφών που πλουτίζουν τα προγράμματα των Μαθητικών Φεστιβάλ.

Στην Κυψέλη (θεατράκι Φωκίωνος Νέγρη), οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα περιλαμβάνουν: Αποσπάσματα από το έργο «Το παιχνίδι της σφαγής» του Ε. Ιονέσκο από τη θεατρική ομάδα του 15ου ΓΕΛ Αθηνών, συζήτηση για τον πόλεμο και το φασισμό, διαγωνισμό αντιρατσιστικού και αντιπολεμικού σκίτσου και συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα από το 39ο και το 15ο ΓΕΛ Αθηνών.

Στο Περιστέρι (πλατεία Δημαρχείου): Μαθητικό μουσικό - ποιητικό αφιέρωμα, ομαδική φωτογραφία αλληλεγγύης στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού - Free Ahead Tamimi, ομιλία από στέλεχος της ΚΝΕ, συναυλία με τους Tucci Bacci, Rhyme Riot και Φώτη Ανδρικόπουλο.

Στα Σεπόλια (εκεί το Φεστιβάλ θα γίνει την Κυριακή 22 Απρίλη, στον Τρίτωνα): Τουρνουά πινγκ πονγκ και σκάκι, επίδειξη kick-boxing, θεατρικό αφιέρωμα ενάντια στον πόλεμο με τίτλο «Ξέρει να σκέφτεται...», συζήτηση με θέμα «Παλεύουμε ενάντια στο σύστημα που γεννά πόλεμο, προσφυγιά, φασισμό», συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα από το 1ο ΕΠΑΛ Μεταξουργείου κ.ά.

Στην Τούμπα Θεσσαλονίκης ετοιμάζονται: Παιχνίδι Ρουκ-Ζουκ και επιδαπέδιο παιχνίδι ενάντια στον πόλεμο για μαθητές Γυμνασίου, παρουσίαση πρότζεκτ για το ροκ αγωνιστικό - αντιφασιστικό τραγούδι, επίδειξη Τζούντο από τον σύλλογο «Ηρακλή», διαγωνισμός graffiti ενάντια στον πόλεμο, μουσικό - αφηγηματικό αφιέρωμα ενάντια στον πόλεμο, συζήτηση με θέμα τον αθλητισμό και την πρόταση της ΚΝΕ, συναυλία με 3 μαθητικά συγκροτήματα από μαθητές του ΕΠΑΛ Ευκλείδη, του 28ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης και του 8ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης.

Στα Γιαννιτσά, αντίστοιχα: Παιχνίδι - κυνήγι χαμένου θησαυρού με θέμα «Ψάχνοντας το μυστικό της 50χρονης Ιστορίας της ΚΝΕ», παρουσίαση πρότζεκτ για το αντιφασιστικό τραγούδι, αντιπολεμικό αφιέρωμα με τίτλο «Ξέρει να σκέφτεται...», συζήτηση με θέμα «Συζητάμε και παλεύουμε ενάντια στον πόλεμο», συναυλία με 3 μαθητικά συγκροτήματα από μαθητές του Μουσικού Σχολείου, του 2ου ΓΕΛ και του 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών.

Στη Βέροια, επίσης: Παιχνίδι quizdom ενάντια στα ναρκωτικά, παρουσίαση πρότζεκτ, βράβευση των νικητών του τουρνουά ποδοσφαίρου, συζήτηση με θέμα ενάντια στον πόλεμο, συναυλία με μαθητικό και νεανικό συγκρότημα.

Στην Αρτα (πλατεία Σκουφά): Μεγάλη hip hop συναυλία από τους Indigo, Αναίσθητος και Λογοπαθής, συναυλία - αφιέρωμα στο έντεχνο - λαϊκό τραγούδι από τους Βαλαωρίτες, έκθεση ζωγραφικής από μαθητές με θέμα τον πόλεμο και το φασισμό, γωνιά stencil και graffiti, βιβλιοπωλείο.

Στα Χανιά (Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών, 7 μ.μ.): Επιδαπέδιο παιχνίδι ενάντια στον πόλεμο. Διαγωνισμός γκράφιτι με τίτλο «Εχθρός μας δεν είναι οι γείτονες λαοί... Εξω οι βάσεις και οι ΝΑΤΟικοί». Μουσικο-θεατρικό αφιέρωμα «Ξέρει να σκέφτεται...». Παιχνίδι «Ακου τι είπαν» - συζήτηση «O πόλεμός τους σκοτώνει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους». Συναυλία με την «Εναλλασσόμενη τάση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ