Κυριακή 26 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
Αγνοούνται μετανάστες εργάτες;

ύΕρωτήματα ανακύπτουν για την τύχη μεταναστών που ζούσαν και δούλευαν στις περιοχές που πλημμύρισαν. Πολύ περισσότερο που μαρτυρίες κατοίκων στη Μάνδρα, αλλά και μεταναστών, κάνουν λόγο και για άλλους ανθρώπους που έχουν χαθεί τα ίχνη τους από τη μέρα της πλημμύρας, σημειώνοντας ότι υπάρχει πιθανότητα να έχουν χάσει τη ζωή τους πολλοί περισσότεροι άνθρωποι σε Μάνδρα, Νέα Πέραμο και Μέγαρα.

Τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι πολλά. Οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να δώσουν απαντήσεις, ωστόσο η κυβέρνηση μέχρι στιγμής δηλώνει «άγνοια»! Τα ερωτήματα ενισχύονται ακόμα περισσότερο από το γεγονός ότι μαρτυρίες αναφέρουν ειδικά διαμορφωμένα υπόγεια μέσα σε επιχειρήσεις με κρεβάτια για να κοιμούνται μετανάστες εργάτες, ακόμα και 50 άτομα στον ίδο χώρο!

Την περασμένη Τετάρτη, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, αποτελούμενη από προέδρους Ομοσπονδιών, συναντήθηκε με την υπουργό Εργασίας και έθεσε το ζήτημα των χιλιάδων μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη συγκεκριμένη περιοχή, επισημαίνοντας ότι μέχρι τώρα - κατά περίεργο τρόπο - δεν έχει υπάρξει κανένα επίσημο στοιχείο για την τύχη τους, αν έχουν πάθει και τι ζημιές, αν υπάρχουν θύματα ανάμεσά τους. Στο κρίσιμο αυτό ερώτημα, η απάντηση της υπουργού ήταν ότι δεν «γνωρίζει» και ότι περιμένει να ολοκληρωθεί το έργο της Πυροσβεστικής...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ