Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Στο ΣΕΦ στις 26 Νοέμβρη κορυφώνονται οι εκδηλώσεις της ΚΕ του ΚΚΕ

Θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Εντατικά προετοιμάζεται η μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με την οποία θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις του Κόμματος για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.

Εκεί, την Κυριακή 26 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ., θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα ακολουθήσει μουσικοθεατρική παράσταση.

Οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ, προετοιμάζοντας την εκδήλωση, καλούν σε μαζική συμμετοχή τους εργαζόμενους, διακινώντας την πρόσκληση και το σχετικό κάλεσμα σε τόπους δουλειάς και συνοικίες. Την ίδια στιγμή, η αφίσα για την εκδήλωση κυκλοφορεί στους δρόμους της Αττικής και στους τόπους δουλειάς.

Με τους δικούς του, εντατικούς ρυθμούς προετοιμάζεται και το θεατρικό πολυθέαμα που θα ακολουθήσει την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα, με τίτλο «Ο πάγος έσπασε, ο δρόμος χαράχτηκε».

Η θεατρική αυτή παράσταση θα ζωντανέψει τις συγκλονιστικές στιγμές του Οκτώβρη του 1917, αλλά και πλευρές της μαχητικής προετοιμασίας των μπολσεβίκων στη μάχη για την εξουσία. Επίσης, οι δεκάδες συντελεστές θα ξεδιπλώσουν τα επιτεύγματα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης σε όλους τους τομείς, αλλά και των ανεπαρκειών, των αντιφάσεων που έκαναν δυνατή την επικράτηση της αντεπανάστασης.

Οι πρόβες είναι καθημερινές, από τις ηχογραφήσεις στο στούντιο του Στεκιού Πολιτισμού της ΚΝΕ, μέχρι τις πρόβες των μελών και των φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ώστε στις 26 Νοέμβρη να είναι όλα έτοιμα.

Το σενάριο βασίζεται σε κείμενα των Κ. Μαρξ, Φρ. Ενγκελς, Β. Ι. Λένιν, Ι. Β. Στάλιν, Ρ. Λούξεμπουργκ, Λ. Γκιούρκο, Τζ. Ριντ, Βλ. Μαγιακόφσκι και Μπ. Μπρεχτ, ενώ θα εμπλουτίζεται με βίντεο και μουσική τόσο από σοβιετικά τραγούδια, όσο και πρωτότυπη.

  • Στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» θα δημοσιευτεί αναλυτικό ρεπορτάζ από τις πρόβες με δηλώσεις από συμμετέχοντες στην παράσταση.
Κεντρικές πολιτικές εκδηλώσεις

Στιγμιότυπο από τις πρόβες ενόψει της εκδήλωσης
Στιγμιότυπο από τις πρόβες ενόψει της εκδήλωσης
Παράλληλα, προετοιμάζονται οι εκδηλώσεις των ΚΟ του ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα:

  • Οι δραστηριότητες της ΚΟ Κ. Μακεδονίας για τα 100χρονα της Οκτωβριανής Επανάστασης θα κορυφωθούν με την πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση το Σάββατο 18 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ, με ομιλητή τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το θεατρικό έργο «Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο».
  • Σήμερα Παρασκευή, στις 7.30 μ.μ., η ΚΟ Αλιβερίου καλεί σε εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο, με ομιλητή τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Το Σάββατο 11 Νοέμβρη:

-- Στις 7.30 μ.μ., η ΤΕ Χανίων καλεί στην κεντρική πολιτική της εκδήλωση, στο Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης», με ομιλητή τον Σάββα Βασιλειάδη, μέλος της ΚΕ και Γραμματέα της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο», από τη θεατρική ομάδα Ηρακλείου της ΚΝΕ. Στο χώρο της εκδήλωσης, από τις 6 μ.μ. θα υπάρχει έκθεση - αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση και θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».

-- Στις 6.30 μ.μ., η ΤΟ Βιομηχανίας Αττικής καλεί σε εκδήλωση στον κινηματογράφο «Αλκυονίς» (Ιουλιανού 42-46, Βικτώρια). Θα μιλήσει η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει προβολή βίντεο για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.

-- Στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Wyndham Grand» (πλατεία Καραϊσκάκη - Μεταξουργείο), η ΤΟ Υγείας - Πρόνοιας Αττικής καλεί σε εκδήλωση με θέμα «100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση. Ο δρόμος χαράχτηκε. Ο σοσιαλισμός η μόνη απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα». Θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ και βουλευτής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ