Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μοναδική διέξοδος για το λαό παραμένει μόνο ο σοσιαλισμός

Χαιρετισμό απήθυνε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, σε Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για την Οκτωβριανή Επανάσταση

Στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο που διοργανώνει η Ελληνορωσική Λέσχη «Διάλογος», με θέμα «Η επίδραση της μεγάλης Οκτωβριανής Επανάστασης στις τύχες των λαών», απηύθυνε χτες βράδυ χαιρετισμό ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ανάμεσα σε άλλα, στο χαιρετισμό του ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε: «Η Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση του 1917 στη Ρωσία σημάδεψε και καθόρισε την πορεία εκατομμυρίων ανθρώπων όχι μόνο στο γεωγραφικό έδαφος της συγκρότησης του πρώτου εργατικού κράτους στην Ιστορία της ανθρωπότητας, στο χώρο της πρώην ΕΣΣΔ, αλλά έβαλε τη σφραγίδα της σε κάθε γωνιά του πλανήτη, για πολλές δεκαετίες.

Παρά τα όσα έχουν μεσολαβήσει όλα αυτά τα χρόνια, είμαστε ακόμα πιο σίγουροι και κατηγορηματικοί για το πόσο επίκαιρος και αναγκαίος είναι ο σοσιαλισμός.

Οι καθημερινοί αγώνες για επιμέρους και γενικότερες κατακτήσεις είναι αναμφισβήτητα αναγκαίοι, δεν μπορούν όμως να δώσουν ουσιαστικές, μακροπρόθεσμες και μόνιμες λύσεις.

Μοναδική διέξοδος παραμένει μόνο ο σοσιαλισμός.

Η αναγκαιότητα του σοσιαλισμού προβάλλει από την ίδια την όξυνση των αντιθέσεων του σύγχρονου καπιταλιστικού κόσμου, του διεθνούς ιμπεριαλιστικού συστήματος. Οι υλικές προϋποθέσεις για το σοσιαλισμό ωρίμασαν μέσα στον ίδιο τον καπιταλισμό.

Το μεγαλύτερο δίδαγμα της Οκτωβριανής Επανάστασης είναι ότι η ανερχόμενη δύναμη, η εργατική τάξη, με το επαναστατικό κίνημά της μπορεί να ηγηθεί της υπόθεσης της κοινωνικής προόδου, του περάσματος από τον παλιό τρόπο παραγωγής και οργάνωσης της κοινωνίας, τον καπιταλιστικό, στο νέο, τον κομμουνιστικό».

Αποσπάσματα από την τοποθέτηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ θα δημοσιεύσει ο «Ριζοσπάστης» σε επόμενο φύλλο.

Στο μεταξύ, το συνέδριο συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα Παρασκευή, με παρεμβάσεις επιστημόνων, ερευνητών, δημοσιογράφων. Μεταξύ άλλων, σήμερα, δεύτερη μέρα του συνεδρίου, ομιλία με θέμα «Τα δικαιώματα των γυναικών και μειονοτήτων μετά τον Μεγάλο Οκτώβρη» θα πραγματοποιήσει η Β. Δάγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος της ΚΕ για την Ισοτιμία και τη Χειραφέτηση των Γυναικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ