Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Κορυφώνεται η πλούσια και πολύμορφη δραστηριότητα

Δεκάδες είναι οι εκδηλώσεις που ήδη έχουν πραγματοποιηθεί από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό

Στο ΤΕΙ Αθήνας μίλησε ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ
Στο ΤΕΙ Αθήνας μίλησε ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ
Σε εξέλιξη είναι το πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση. Στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας πραγματοποιούνται βιβλιοπαρουσιάσεις, εκθέσεις, προβολές ντοκιμαντέρ και αφιερώματα σε πλευρές της Επανάστασης και της οικοδόμησης του σοσιαλισμού, που αναδεικνύουν την ανωτερότητά του. Κάθε τέτοια πρωτοβουλία, η προετοιμασία της, το κάλεσμα συμμετοχής που απευθύνουν οι Οργανώσεις, αποτελεί την αφορμή για πλούσια συζήτηση, τόσο για τις πολιτικές εξελίξεις, όσο και για την πρόταση διεξόδου που το ΚΚΕ καταθέτει στο λαό, για την ανάγκη έντασης της πάλης και της συσπείρωσης γύρω από το Κόμμα.

Οι χιλιάδες εργαζόμενοι που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του Κόμματος σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, οι οποίες κορυφώνονται τις επόμενες μέρες, δίνουν τη δική τους απάντηση στην αντικομμουνιστική επίθεση, στη συκοφάντηση και τη διαστρέβλωση του σοσιαλισμού από τα αστικά επιτελεία και τον οπορτουνισμό.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ στη Γερμανία. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε στη Στουτγκάρδη την εκδήλωση, στην οποία μίλησαν ο αντιπρόεδρος του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος, Χανς Πέτερ Μπρένερ, και στελέχη του ΚΚΕ και του ΚΚ Τουρκίας. Με μεγάλο ενδιαφέρον είδαν οι παρευρισκόμενοι την έκθεση για την Οκτωβριανή Επανάσταση και παρακολούθησαν το πολιτιστικό πρόγραμμα με μουσική και απαγγελίες. Επιτυχία είχε και η εκδήλωση στο Αμβούργο, στην οποία επίσης, εκτός από την κεντρική ομιλία από πλευράς του ΚΚΕ, απεύθυναν χαιρετισμό και εκπρόσωποι του Γερμανικού ΚΚ και του ΚΚ Τουρκίας. Οι ομιλίες, οι απαγγελίες ποιημάτων του Μπέρτολτ Μπρεχτ στα Ελληνικά και τα Γερμανικά και η προβολή βίντεο της ΚΝΕ για την Οκτωβριανή Επανάσταση έγιναν δεκτά με θερμά χειροκροτήματα. Στην Κολωνία προβλήθηκε βίντεο με γερμανικούς υπότιτλους, λειτούργησε έκθεση φωτογραφικού υλικού για την επίδραση της Οκτωβριανής Επανάστασης στο εργατικό κίνημα της Ελλάδας και για τις κατακτήσεις των εργαζομένων στην ΕΣΣΔ, καθώς και βιβλιοπωλείο με εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής».

Από την εκδήλωση της ΚΟ Κύπρου με ομιλήτρια τη Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
Από την εκδήλωση της ΚΟ Κύπρου με ομιλήτρια τη Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
Ιδιαίτερη επιτυχία είχε και η εκδήλωση της ΚΟ Κύπρου του ΚΚΕ, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Νοέμβρη στη Λευκωσία. Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. Με μεράκι τα μέλη της ΚΟ Κύπρου ετοίμασαν έκθεση - αφιέρωμα για τα επιτεύγματα και τις κατακτήσεις στην ΕΣΣΔ, προβάλλοντας και σχετικό βίντεο, ενώ στο χώρο υπήρχαν όλες οι εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής» που βοηθούν στη γνωριμία αλλά και τη μελέτη των γεγονότων πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση του 1917.

Με ένα ιδιαίτερο θέμα καταπιάστηκε η εκδήλωση των Οργανώσεων Καλλιθέας Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που πραγματοποιήθηκε προχτές Τετάρτη. Το θέμα της ήταν η συμβολή των Ελλήνων στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού και δεν επιλέχθηκε τυχαία. Αλλωστε, στην περιοχή της Καλλιθέας μένει μεγάλος αριθμός εργαζομένων που προέρχονται από την πρώην ΕΣΣΔ. Στην εκδήλωση μίλησε ο Θέμης Γκιώνης, μέλος της ΚΕ. Εντύπωση προκάλεσε η μικρή έκθεση με σοβιετικά κειμήλια, όπως σοβιετικά λάβαρα που παραχώρησαν οικογένειες πολιτικών προσφύγων. Ανάμεσα στα πολύτιμα εκθέματα ήταν και το παράσημο «Λένιν» του οικοδόμου Γιάννη Αθανασιάδη, Σοβιετικού εργαζόμενου που τιμήθηκε με τον τίτλο του Ηρωα της Σοσιαλιστικής Εργασίας και έλαβε την τιμητική διάκριση στο Ανώτατο Σοβιέτ του Καζακστάν. Κοντά σε αυτά και φωτογραφίες με έργα, όπως ένα εργοστάσιο, στην κατασκευή του οποίου συνέβαλε ο Γ. Αθανασιάδης. Επίσης, τα παράσημα του Λευτέρη Παρασκευόπουλου, που ήταν αξιωματικός του Κόκκινου Στρατού και συμμετείχε στη Μάχη του Βερολίνου. Την έκθεση συμπλήρωναν ταμπλό με φωτογραφίες όλων των ελληνικής καταγωγής Σοβιετικών που τιμήθηκαν με τον τίτλο του Ηρωα της ΕΣΣΔ μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, και άλλες από τη δράση των ελληνικών κοινοτήτων στην ΕΣΣΔ. Στην εκδήλωση προβλήθηκε σύντομο βίντεο με στιγμές από τη ζωή της Πάσας Αγγελίνα και ακολούθησε αφηγηματικό δρώμενο που περιέγραψε στιγμές από τη συμβολή των Ελλήνων στην οικοδόμηση.

Στη Ν. Σμύρνη μίλησε η Τασία Τσατσούλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
Στη Ν. Σμύρνη μίλησε η Τασία Τσατσούλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα και τις επόμενες μέρες. Μεταξύ άλλων προγραμματίζονται:

Σήμερα Παρασκευή:

-- Στις 6.30 μ.μ., σε εκδήλωση της ΚΟ Περάματος στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου (Λ. Δημοκρατίας 22), θα μιλήσει ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 6 μ.μ., σε εκδήλωση στο Τεφέλι Ηρακλείου, θα μιλήσει ο Μανώλης Συντυχάκης, μέλος της ΕΠ Κρήτης και βουλευτής του ΚΚΕ.

Αύριο Σάββατο:

-- Στις 7 μ.μ., η ΤΟ Μενιδίου - Φυλής Αττικής, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Χολίδης», διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Ο ρόλος των Ελλήνων εργατών και του ποντιακού ελληνισμού στην Οκτωβριανή Επανάσταση και στη σοσιαλιστική οικοδόμηση». Θα μιλήσει ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα στο επαναστατικό τραγούδι από το συγκρότημα της ΤΟ Δυτικών Συνοικιών του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., οι ΚΟ Ελασσόνας καλούν σε εκδήλωση στην αίθουσα «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη». Θα μιλήσει ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσίαση ρώσικων επαναστατικών τραγουδιών από τους Δημήτρη και Αποστόλη Φωτιάδη και προβολή βίντεο.

-- Στις 7 μ.μ., σε εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Λυκείου Παλλήνης (16ο χλμ. Λεωφόρου Μαραθώνα), θα μιλήσει ο Πέτρος Μαρκομιχάλης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Αττικής.

{Περιστέρι}
{Περιστέρι}
-- Στις 6.30 μ.μ., στο Π. Φάληρο, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγ. Βαρβάρας (Αγ. Βαρβάρας 24), θα παρουσιαστεί η έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής» «Από τη μαχητική πείρα των μπολσεβίκων». Θα μιλήσει η Βαγγελιώ Σεφέρη, μέλος της ΕΠ Αττικής.

-- Στις 7.30 μ.μ., η ΤΟ Αρτας καλεί στο Εργατικό Κέντρο, όπου θα παρουσιαστεί θεατρικό έργο από την ομάδα της ΚΝΕ, βασισμένο στο βιβλίο του Τζον Ριντ «Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο». Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχουν έκθεση για τα επιτεύγματα και τις κατακτήσεις του σοσιαλισμού και βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».

-- Στις 7 μ.μ., η ΚΟ Στυλίδας καλεί σε εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΣΚ, στο πάρκο Λαού. θα μιλήσει ο Αντώνης Αλεξός, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Φθιώτιδας, και θα προβληθεί βίντεο. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

-- Στις 8 μ.μ., στην Κέρκυρα, στην Ιόνιο Βουλή, θα προβληθεί η ταινία «Παιδαγωγικό ποίημα».


{Περιστέρι}
{Περιστέρι}

Στο Περιστέρι μίλησε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και ακολούθησε συναυλία με το συγκρότημα της ΤΟ Δυτικών Συνοικιών
Στο Περιστέρι μίλησε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και ακολούθησε συναυλία με το συγκρότημα της ΤΟ Δυτικών Συνοικιών

{Αιγάλεω}
{Αιγάλεω}

Στο Αιγάλεω μίλησε ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και ακολούθησε συναυλία με το μουσικό σύνολο «Ρωμιοσύνη»
Στο Αιγάλεω μίλησε ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και ακολούθησε συναυλία με το μουσικό σύνολο «Ρωμιοσύνη»

{Αιγάλεω}
{Αιγάλεω}

Καλλιθέα
Καλλιθέα

Τα σοβιετικά παράσημα Ελλήνων που εκτέθηκαν στην εκδήλωση της Καλλιθέας
Τα σοβιετικά παράσημα Ελλήνων που εκτέθηκαν στην εκδήλωση της Καλλιθέας

Αμβούργο
Αμβούργο

Στουτγκάρδη
Στουτγκάρδη

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ