Σάββατο 11 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Στο ΣΕΦ στις 26 Νοέμβρη κορυφώνονται οι εκδηλώσεις της ΚΕ του ΚΚΕ

Θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και θα ακολουθήσει μεγάλη θεατρική παράσταση

Με τη μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ στο ΣΕΦ, στις 26 Νοέμβρη θα κορυφωθεί η πολύμορφη δραστηριότητα του Κόμματος για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.

Στην εκδήλωση, στις 6.30 μ.μ., θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα ακολουθήσει μεγάλη θεατρική παράσταση, με τίτλο «Ο πάγος έσπασε, ο δρόμος χαράχτηκε».

Για την επιτυχία της εκδήλωσης είναι σε εξέλιξη μια μεγάλη εξόρμηση σε όλη την Αττική, με την πρόσκληση και το κάλεσμα της ΚΕ να διακινείται σε χώρους δουλειάς, εκπαίδευσης και συνοικίες. Το πλατύ άνοιγμα των Οργανώσεων του Κόμματος και της ΚΝΕ, για να συμμετάσχουν χιλιάδες εργαζόμενοι στην εκδήλωση γίνεται η αφορμή για συζήτηση γύρω από το κοσμοϊστορικό γεγονός της Σοσιαλιστικής Επανάστασης.

Στο επίκεντρο της κουβέντας βρίσκονται τα επιτεύγματα της εργατικής τάξης στην ΕΣΣΔ, αλλά και τα συμπεράσματα που αντλεί το ΚΚΕ από τις 7 δεκαετίες σοσιαλιστικής οικοδόμησης, όπως το γεγονός ότι η ανατροπή του Σοσιαλισμού είναι προσωρινό πισωγύρισμα και όχι οριστική νίκη του καπιταλισμού. Οτι το μέλλον της εργατικής τάξης δεν είναι η εκμετάλλευση και η καταπίεση, η αρπαγή του πλούτου της από μια χούφτα καπιταλιστές, αλλά η ανατροπή του σάπιου καπιταλισμού, που γεννάει κρίσεις, φτώχεια, ανεργία και πολέμους.

Η συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων από στρατηγικούς κλάδους και χώρους δουλειάς, όπως και νεολαίας, γυναικών, φτωχών αυτοαπασχολούμενων στη μεγάλη εκδήλωση του ΚΚΕ θα αποτελέσει μια δυναμική απάντηση υπεράσπισης του Σοσιαλισμού από κάθε λογής συκοφάντες. Θα στείλει μήνυμα ότι ο «Οκτώβρης» εμπνέει και διδάσκει για να γίνουν νικηφόροι οι σύγχρονοι αγώνες της εργατικής τάξης.

Η θεατρική παράσταση, που θα «ανέβει» στο ΣΕΦ, θα είναι ένα μοναδικό πολυθέαμα και θα ζωντανέψει τις συγκλονιστικές στιγμές της Επανάστασης, αλλά και πλευρές της μαχητικής προετοιμασίας των μπολσεβίκων για να δώσουν τη μάχη για την εξουσία. Επίσης, οι δεκάδες συντελεστές θα ξεδιπλώσουν τα επιτεύγματα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης σε όλους τους τομείς, αλλά και των ανεπαρκειών, των αντιφάσεων που έκαναν δυνατή την επικράτηση της αντεπανάστασης.

  • Στον αυριανό, «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» θα δημοσιευτεί αναλυτικό ρεπορτάζ από τις πρόβες με δηλώσεις από συμμετέχοντες στην παράσταση.
Με επιτυχία οι εκδηλώσεις σε Ηράκλειο και Καρδίτσα

Ο Κ. Αβραμόπουλος μίλησε στην Καρδίτσα
Ο Κ. Αβραμόπουλος μίλησε στην Καρδίτσα
Στο μεταξύ, προχτές Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι κεντρικές πολιτικές εκδηλώσεις του Κόμματος στο Ηράκλειο Κρήτης και στην Καρδίτσα, όπου μίλησαν, αντίστοιχα, ο Τηλέμαχος Δημουλάς και ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην Καρδίτσα, η εκδήλωση άνοιξε με καλλιτεχνικό δρώμενο και απαγγελία ποιήματος από την ΚΝΕ, ενώ στο Ηράκλειο μετά την πολιτική ομιλία ακολούθησε θεατρική παράσταση, αφιερωμένη στην Οκτωβριανή Επανάσταση, με τίτλο «Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο», βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Τζον Ριντ, από τη θεατρική ομάδα Ηρακλείου της ΚΝΕ.

Στην Κεντρική Μακεδονία και σε άλλες πόλεις

Οι δραστηριότητες της ΚΟ Κ. Μακεδονίας για τα 100χρονα της Οκτωβριανής Επανάστασης θα κορυφωθούν με την πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση το Σάββατο 18 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ, με ομιλητή τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το θεατρικό έργο «Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο».

Μεταξύ άλλων εκδηλώσεις προγραμματίζονται:

Σήμερα, Σάββατο:

-- Στις 7.30 μ.μ., η ΤΕ Χανίων καλεί στο Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης», σε εκδήλωση με ομιλητή τον Σάββα Βασιλειάδη, μέλος της ΚΕ και Γραμματέα της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο», από τη θεατρική ομάδα Ηρακλείου της ΚΝΕ. Στο χώρο της εκδήλωσης, από τις 6 μ.μ. θα υπάρχει έκθεση - αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση και θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».

Ο Τ. Δημουλάς
Ο Τ. Δημουλάς
-- Στις 6.30 μ.μ., η ΤΟ Βιομηχανίας Αττικής καλεί σε εκδήλωση στον κινηματογράφο «Αλκυονίς» (Ιουλιανού 42 - 46, Βικτώρια). Θα μιλήσει η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει προβολή βίντεο για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.

-- Στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Wyndham Grand» (πλατεία Καραϊσκάκη - Μεταξουργείο), η ΤΟ Υγείας - Πρόνοιας Αττικής καλεί σε εκδήλωση, με θέμα «100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση. Ο δρόμος χαράχτηκε. Ο σοσιαλισμός η μόνη απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα». Θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ και βουλευτής.

Τη Δευτέρα 13 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., οι ΚΟΒ Μηχανικών και Τεχνικών Εταιρειών της ΤΟ Κατασκευών Αττικής καλούν σε εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του ΤΕΕ (Νίκης 4, Σύνταγμα) με ομιλητή τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


Από την εκδήλωση της ΤΕ Ηρακλείου
Από την εκδήλωση της ΤΕ Ηρακλείου

{Καρδίτσα}
{Καρδίτσα}

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ