Σάββατο 11 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιδράσεις για την άδεια Κουφοντίνα

Συνεχίστηκε και χτες η κοκορομαχία γύρω από την άδεια Κουφοντίνα από τις φυλακές. ΝΔ και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγορούν την κυβέρνηση για τη χορήγηση του δικαιώματος, ενώ η κυβέρνηση επικαλείται το σε ισχύ νομικό πλαίσιο, κατηγορώντας τα άλλα αστικά κόμματα ότι επιχειρούν να αλλάξουν την «ατζέντα».

Η υπόθεση πήρε και διπλωματικές διαστάσεις, καθώς μετά από την αντίδραση του Αμερικανού πρέσβη, στις ΗΠΑ η Χέδερ Νάουερτ, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δήλωσε ότι η άδεια Κουφοντίνα τούς «προκάλεσε πρωτοφανή ανησυχία». Συνέχισε: «Θέλουμε να καταδικάσουμε την έξοδο από τη φυλακή τού καταδικασμένου για τρομοκρατικές ενέργειες (...) Η πρεσβεία μας στην Αθήνα έχει μεταφέρει τις σοβαρές ανησυχίες μας για την υπόθεση αυτή στην ελληνική κυβέρνηση». Ο Αμερικανός πρέσβης μίλησε με τον υπουργό Αμυνας τηλεφωνικά, μεταφέροντας τις «ανησυχίες» των ΗΠΑ.

Αντίδραση εκδηλώθηκε και από την πρέσβη της Βρετανίας στην Αθήνα, Κ. Σμιθ, που δήλωσε ότι «σεβόμαστε την ανεξαρτησία της ελληνικής Δικαιοσύνης, όμως είμαστε βαθύτατα απογοητευμένοι από την απόφαση να δοθεί άδεια από τη φυλακή σε έναν τρομοκράτη δολοφόνο και συμμεριζόμαστε τον πόνο που προκαλεί η απόφαση αυτή στις οικογένειες των θυμάτων».

Αντιδράσεις εξέφρασε και το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, που σε ανακοίνωσή του εξέφρασε «μεγάλη απογοήτευση», προσθέτοντας ότι «η ανοχή σε έναν αιμοδιψή τρομοκράτη με αυτόν τον τρόπο αποτελεί απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των μαρτύρων μας» (η «17 Νοέμβρη» συνδέθηκε και με τη δολοφονία στελεχών της τουρκικής πρεσβείας το 1991).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ