Σάββατο 11 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ»
Ζητούν ψήφο για να την καταθέσουν στο «ταμείο» του κεφαλαίου

Προτροπές για μαζική συμμετοχή στη διαδικασία εκλογής αρχηγού στο νέο σχήμα της κεντροαριστεράς απευθύνουν στο λαό οι διεκδικητές του χρίσματος, κρύβοντας ότι στην πραγματικότητα τον καλούν να ψηφίσει πολιτική πρόταση παρόμοια με αυτήν των ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, για τη στήριξη της ανάκαμψης του κεφαλαίου σε βάρος των δικαιωμάτων του.

«O χώρος του Κέντρου έχει μια μεγάλη παράδοση συμμετοχής. Ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε, γιατί είναι πολύ σημαντικό το νέο κόμμα να ξεκινήσει με εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους, αλλιώτικα υπάρχει ο κίνδυνος να κλειστούμε όλοι πάλι στο καβούκι μας», είπε χτες ο Στ. Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Παραπολιτικά», εκφράζοντας την αγωνία για τους όρους με τους οποίους ο νέος φορέας θα διεκδικήσει το ρόλο του στο αστικό πολιτικό σκηνικό ως βασικό στήριγμα μιας αντιλαϊκής κυβερνητικής εναλλαγής με κορμό είτε τη ΝΔ είτε τον ΣΥΡΙΖΑ. Οπως πρόσθεσε απ' το πόσοι θα ψηφίσουν θα καθοριστεί «ποιος θα είναι ο αρχηγός του κεντρώου χώρου, αυτός που αύριο θα καθορίσει και τη διακυβέρνηση της χώρας».

Το περιεχόμενο της πολιτικής που θα ασκηθεί προκύπτει κι απ' την ομιλία της Φώφης Γεννηματά προχτές το βράδυ στο Σπόρτινγκ με την οποία εγκάλεσε τον Αλ. Τσίπρα ότι «μιλά για ανάπτυξη την ώρα που διώχνει τους επενδυτές».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναγορεύοντας το πρόταγμα του εγχώριου κεφαλαίου για ανάκαμψη σε «εθνική γραμμή», είπε πως αυτό αποτελεί τη βάση για «οποιαδήποτε συνεργασία», ρωτώντας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αν «είναι διατεθειμένοι να συμβάλουν στην πολιτική σταθερότητα και τη διακυβέρνηση»...

Υποσχέθηκε δε στην αστική τάξη «στοχευμένη μείωση φόρων και εισφορών, που θα λειτουργήσει ως κίνητρο για επενδύσεις και Ανάπτυξη ...κίνητρα φορολογικά και ασφαλιστικά», ενώ με τη σειρά της αναπαρήγαγε το μύθευμα της δίκαιης ανάκαμψης, υποστηρίζοντας ότι «λέμε παραγωγή νέου πλούτου και δίκαιη διανομή του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ