Σάββατο 11 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Αρτος» για το κεφάλαιο, «θέαμα» σκανδαλολογίας για το λαό

Μπόλικη σκανδαλολογία, υποσχέσεις για ορισμένα ψίχουλα στην ακραία φτώχεια και κάλπικες προσδοκίες για τα οφέλη της ανάκαμψης, συνθέτουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να αποσπάσει την προσοχή του λαού απ' την αντιλαϊκή της πολιτική, που κλιμακώνεται όσο «τρέχουν» οι διαδικασίες ολοκλήρωσης της 3ης «αξιολόγησης».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, μιλώντας χτες στον ρ/σ «Κόκκινο» Καβάλας, εξέφρασε την ικανοποίηση της κυβέρνησης για τα εύσημα απ' τους «θεσμούς» και εκτίμησε ότι «σιγά σιγά μπαίνουν ισχυρά θεμέλια για μια βιώσιμη μακρόπνοη ανάκαμψη και ανάπτυξη».

Ενόψει και του περιφερειακού «αναπτυξιακού συνεδρίου» που θα πραγματοποιηθεί Δευτέρα και Τρίτη στην Κομοτηνή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι η διαβούλευση για το παραγωγικό μοντέλο». Δηλαδή, για το ποιοι κλάδοι που ιεραρχεί ψηλά το κεφάλαιο πρέπει να στηριχθούν εμπράκτως απ' την κυβέρνηση και το κράτος. Οπως είπε, «γι' αυτόν τον λόγο συζητάμε για ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής, για ενίσχυση της μεταποίησης, για ενίσχυση της βιομηχανίας (...) Δεύτερο, φυσικά, είναι να συζητήσουμε πώς τα αιτήματα, οι προτάσεις, οι σκέψεις, οι ανάγκες των τοπικών κοινωνιών μπορούν να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν ταχύτερα μέσα ακριβώς στο πλαίσιο αυτού του νέου παραγωγικού μοντέλου και αυτού του νέου οικονομικού σχεδιασμού».

Αφού διεκδίκησε τα εύσημα του εγχώριου κεφαλαίου για «μια σειρά από πρωτοβουλίες, οι οποίες έχουν βελτιώσει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό το επενδυτικό και το οικονομικό κλίμα», που έχει πάρει η κυβέρνηση, όπως ο εξωδικαστικός συμβιβασμός και ο «αναπτυξιακός» νόμος, το ξεμπλοκάρισμα έργων του παλιού «αναπτυξιακού» νόμου, διαβεβαίωσε ότι στην ίδια κατεύθυνση θα κινηθεί και στη συνέχεια, λέγοντας: «Βεβαίως θέλουμε τις επενδύσεις, βεβαίως θέλουμε και τις εγχώριες, αλλά και τις άμεσες ξένες επενδύσεις».

Κι ενώ στο πεδίο αυτό, της διευκόλυνσης και στήριξης με κάθε τρόπο του κεφαλαίου, η σύμπλευση με τη ΝΔ βγάζει μάτι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να τραβήξει κάλπικες διαχωριστικές γραμμές ισχυριζόμενος ότι «εμείς θέλουμε ένα παραγωγικό μοντέλο, το οποίο είναι φιλικό στο περιβάλλον, έχει υψηλούς μισθούς, σέβεται τα εργασιακά δικαιώματα (...) Και από την άλλη μεριά, το σχέδιο της ΝΔ, που είναι η ανάπτυξη με βασική κατευθυντήρια αρχή, αν θέλετε, την αύξηση των κερδών χωρίς την τήρηση κανόνων, αρχών (...) Αυτά τα δύο αντιπαραθετικά σχέδια νομίζω ότι σήμερα σκιαγραφούν, σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό, και την πολιτική σύγκρουση, την πολιτική σύγκρουση μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς»!

Σκάνδαλα για κάθε χρήση

Στο μεταξύ, καλά κρατούν η διελκυστίνδα κυβέρνησης - ΝΔ και ο κουρνιαχτός της σκανδαλολογίας. Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, κατήγγειλε «μια ξεκάθαρη επιχείρηση αλλαγής ατζέντας» από πλευράς ΝΔ, «με στόχο να παρακάμψει τα αμείλικτα ερωτήματα γύρω και από την υπόθεση Αυγενάκη και από την υπόθεση των "Paradise papers" και την εμπλοκή της συζύγου του κ. Μητσοτάκη».

Την ίδια ώρα, η ΝΔ κραδαίνοντας όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία και το ρόλο ως μεσάζοντα του Βασ. Παπαδόπουλου, ρωτούσε τον πρωθυπουργό «για ποιο λόγο καλύπτει το εξόφθαλμο σκάνδαλο;» και τον υπουργό Εξωτερικών αν «γνώριζε την επίσημη αλληλογραφία του υπουργού Αμύνης με τον Ελληνα πρόξενο στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με την οποία ο Βασίλης Παπαδόπουλος δεν εκπροσωπεί τη Σαουδική Αραβία».

Στο μεταξύ, αντιπαράθεση μεταξύ «Νέων» και υπουργού Αμυνας προέκυψε χτες, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας σχετικά με τη συμφωνία και την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία. Η διεύθυνση των «Νέων» ανακοίνωσε ότι είχε υποβληθεί μήνυση και κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας κατά του διευθυντή της από τον υπουργό Αμυνας, Π. Καμμένο, με αφορμή το χτεσινό πρωτοσέλιδο. Ο υπουργός Αμυνας μέσω του λογαριασμού του στο «Twitter» μίλησε για «μαϊμού είδηση» και είπε ότι δεν έκανε μήνυση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ