Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Δημιουργούνται παράκεντρες «ομάδες εργασίας»

Ενα είδος «πολιτικής παρακαμαρίλας» φτιάχνεται στο υπουργείο Εξωτερικών με τη δημιουργία «ομάδων εργασίας και αναλύσεων», οι οποίες εν πολλοίς θα λειτουργούν ανεξέλεγκτα όπως προβλέπεται σε νομοσχέδιο για την «Προξενική διατίμηση» που από χτες συζητείται στο θερινό τμήμα της Βουλής.

Οπως είπε η εισηγήτρια του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη, με το νομοσχέδιο φτιάχνεται ένα παράκεντρο αντιμετώπισης εξωτερικών κρίσεων που όμως ενδεχομένως μελλοντικά να ασχοληθεί και με τις «εσωτερικές κρίσεις». Υπενθύμισε δε, την περίπτωση του «καρφώματος» ανεπιθύμητων Ελλήνων διαδηλωτών της Γένοβας στις ιταλικές αρχές, λέγοντας ότι υπάρχει ένα ζήτημα αν ποτέ θα απαντηθεί ποιος έδωσε στους Ιταλούς τον κατάλογο των διαδηλωτών. «Εμείς, είπε, έχουμε πληροφορίες και κάποια στιγμή θα τις δούμε και αυτές και θα αναρωτηθούμε αν είναι σε επίπεδο υπουργείου Εξωτερικών ή σε άλλο επίπεδο».

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου οι βουλευτές της ΝΔ επανέφεραν για πολλοστή φορά το θέμα των παράνομων «ελληνοποιήσεων», καταγγέλλοντας ότι υπάρχουν και νέα πορίσματα των αρμόδιων υπηρεσιών που διαπιστώνουν παρανομίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ