Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

ΕΑΒ: Σε νέα στάση εργασίας (12 μ. - 3 μ.μ.) προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία. Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας, θα συγκεντρωθούν στη 1 μ.μ. στο Μοναστηράκι και θα κάνουν πορεία, μέσω της Ερμού, με προορισμό το υπουργείο Οικονομικών. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις ενάντια στις περικοπές και διεκδικούν την εφαρμογή της υπογεγραμμένης ΣΣΕ από το υπουργείο Οικονομικών και τη διοίκηση της εταιρείας.

«ΦΕΙΔΑΣ»: Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχωρούν σήμερα, στις 12.30 το μεσημέρι, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής, η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, στη βιομηχανία υποδημάτων «Φειδάς ΑΕ» στο Μενίδι, απαιτώντας άμεση ανάκληση των απολύσεων. Η επιχείρηση έχει απολύσει, μόνο τους τελευταίους δύο μήνες, συνολικά 7 εργαζόμενους, ανάμεσά τους και μια εργάτρια μητέρα παιδιού με αυτισμό.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Νέα στάση εργασίας (11.40 π.μ. - 3.40 μ.μ.) κήρυξε για σήμερα η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, που διαχειρίζεται η εταιρεία «Waste Solutions SA». Ακόμα, στις 11/12 θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση, στις 2 μ.μ., έξω από το εργοστάσιο, «προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι για τις εξελίξεις στο εργοστάσιο ανακύκλωσης και την απαράδεκτη στάση της εργοδοσίας. Να καθοριστούν τα επόμενα βήματα, να προσδιοριστεί η βοήθεια του κλάδου Εμπορίου και Υπηρεσιών στην κλιμάκωση του αγώνα των ανακυκλωτών το επόμενο διάστημα».

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Την απληρωσιά και την κοροϊδία των εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Zante Blue Beach» καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου. Η εργοδοσία οφείλει στους εργαζόμενους δεδουλευμένα δύο μηνών, δώρα και επιδόματα, ενώ δεν έχει καταβάλλει τις ασφαλιστικές εισφορές τους και δεν τους χορηγεί το χαρτί της απόλυσής τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εγγραφούν στον ΟΑΕΔ. Για το ζήτημα έχουν γίνει ήδη τρεις τριμερείς, στις οποίες η εργοδοσία διαβεβαιώνει πως «την άλλη μέρα» θα καταβάλλει τα δεδουλευμένα, χωρίς οι εργαζόμενοι να έχουν πάρει δεκάρα από τα χρωστούμενα. Το Εργατικό Κέντρο απαιτεί την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και την επικόλληση όλων των ενσήμων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ