Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2017 - Κυριακή 17 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Ισχυρό μήνυμα αντεπίθεσης, συνέχισης του αγώνα απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων έστειλε η πανεργατική πανελλαδική απεργία της Πέμπτης. Η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση και διαδήλωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, οι επίσης μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών συνδικαλιστικών οργανώσεων σε όλη τη χώρα, η συμμετοχή χιλιάδων απεργών, μαζί με αυτοαπασχολούμενους και μικρομεσαίους αγρότες που κατέβηκαν σε συγκεντρώσεις με τα τρακτέρ τους επιβεβαιώνουν τις σημαντικές δυνατότητες που υπάρχουν, για να μπουν νέες δυνάμεις στη μάχη, να δυναμώσει ο προσανατολισμός της πάλης ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο, να γίνουν αποφασιστικά βήματα για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος και το πέρασμά του στην αντεπίθεση, για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και του λαού.

Η επιτυχία της απεργίας και των συγκεντρώσεων αποτελεί παρακαταθήκη για τη συνέχεια των αγώνων, απέναντι στην κλιμάκωση της εργοδοτικής ασυδοσίας, στο χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος που ετοιμάζεται να φέρει ξανά στη Βουλή η κυβέρνηση, απέναντι στον κρατικό προϋπολογισμό που φέρνει κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης καθώς και σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, που ήδη καταγράφονται στο «συμπληρωματικό μνημόνιο» για τη στήριξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Σε ανακοίνωσή του για την πανεργατική απεργία, το ΠΑΜΕ«χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς που προσπέρασαν μαχητικά την εργοδοτική τρομοκρατία και την κυβερνητική προπαγάνδα, συμμετέχοντας μαζικά στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, σε δεκάδες πόλεις της χώρας».

Και προσθέτει: «Ηταν μια απάντηση σε κυβέρνηση, εργοδοσία και τους ανθρώπους της, μήνυμα συνέχισης. Το κλείσιμο της 3ης "αξιολόγησης" συνοδεύεται με νέα αντεργατικά μέτρα που έχουν συμφωνήσει κυβέρνηση - ΔΝΤ - ΕΕ και στηρίζουν τα κόμματα του συστήματος. Είναι γελασμένη η κυβέρνηση και τα αφεντικά, αν θεωρούν πως με τερτίπια και κόλπα θα μας αιφνιδιάσουν. Με διάφορους τρόπους και μορφές, θα πάρουν άμεση και αγωνιστική απάντηση. Καλούμε τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε συνεχή επαγρύπνηση και οργάνωση της πάλης, να συζητήσουν, να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις στα σωματεία».

«Δίνουμε τη μάχη ακόμα πιο αποφασιστικά, δυναμώνουμε τους αγώνες που αναπτύσσονται στους κλάδους και σε επιχειρήσεις», υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ και καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που διοργανώνουν συνδικάτα και μαζικοί φορείς της Αττικής την Κυριακή 17/12, στην Ελευσίνα (6.30 μ.μ. στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου), ενάντια στην κυβερνητική φιέστα στη Δυτική Αττική.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαζική απεργιακή απάντηση σε κυβέρνηση - εργοδοσία - «εταίρους» (2016-12-09 00:00:00.0)
Λαθροχειρίες του υπουργείου Παιδείας για τα ποσοστά της απεργίας (2016-02-09 00:00:00.0)
Κλιμακώνουμε με σχέδιο σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς (2015-11-13 00:00:00.0)
Αύριο απεργούμε διαδηλώνουμε με το ΠΑΜΕ (2008-02-12 00:00:00.0)
ΤΑΞΙΚΑ ΜΠΡΟΣΤΑ κόντρα σε ΟΝΕ - κυβέρνηση - διεφθαρμένες (1998-12-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ