Τρίτη 12 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 13 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ
Αύριο απεργούμε διαδηλώνουμε με το ΠΑΜΕ

Απεργιακές συγκεντρώσεις σε 62 συνολικά πόλεις από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Κρίσιμη για την επιτυχία της απεργίας η μάχη της περιφρούρησης που ξεκινάει το ξημέρωμα

Μια μέρα κρίσιμη για την εξέλιξη των εργατικών αγώνων ενάντια στην αντιασφαλιστική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης είναι αυτή που ξημερώνει αύριο, καθώς οι ταξικές δυνάμεις, μέχρι τελευταίας ώρας, κλιμακώνουν την πάλη για την επιτυχία της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ σε 62 συνολικά πόλεις σε όλη τη χώρα.

Ανάμεσα στις εκατοντάδες εξορμήσεις που έγιναν χτες, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και φοιτητές πραγματοποίησαν πλατιά εξόρμηση σε σχολές της Αθήνας (Ιατρική, ΤΕΦΑΑ, ΜΜΕ, Φιλοσοφική, Νομική, ΑΣΟΕΕ), καλώντας τους αυριανούς εργαζόμενους, τη γενιά που μπαίνει ήδη στην αγορά εργασίας με ιδιαίτερα επώδυνους όρους, να δώσουν τη μάχη μαζί με το ΠΑΜΕ. Να βρεθούν μαζικά αύριο στη συγκέντρωση της Αθήνας, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ομόνοιας, με προσυγκέντρωση των φοιτητικών Συλλόγων στις 10 π.μ., στα Προπύλαια. Ανάλογες εξορμήσεις θα γίνουν και σήμερα στη Φυσικομαθηματική, στο Πολυτεχνείο, στην Πάντειο, στο Χημείο, στη Γεωπονική και στη Φιλοσοφική.

Στη Θεσσαλονίκη, η απεργιακή συγκέντρωση έχει οριστεί για τις 10 π.μ. στο Αγαλμα του Βενιζέλου και στον Πειραιά στις 10.30 π.μ. στο σταθμό του ΗΣΑΠ. Σήμερα, οι εξορμήσεις στην Αθήνα ολοκληρώνονται στα εξής σημεία: «Πλαίσιο», ΙΚΑ Νικηφόρου, ΤΣΑΥ, Δήμοι Καματερού - Δάφνης. Ενώ ήδη τα σωματεία και οι Ομοσπονδίες καταρτίζουν το σχέδιο της περιφρούρησης, για την κρίσιμη αυριανή μάχη ενάντια στους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς και την εργοδοτική τρομοκρατία.

Με χτεσινή του ανακοίνωση, το ΔΣ του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στην αυριανή πανεργατική πανελλαδική απεργία και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό παραμένει το πιο σοβαρό πρόβλημα για τους ανασφάλιστους κλάδους των δημιουργών - καλλιτεχνών, πρόβλημα που βάζει εμπόδια στην ανάπτυξη της σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ