Τρίτη 12 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΚΛΑΜΠ ΜΕΝΤΙΤΕΡΑΝΕ» - ΚΩΣ
Διασφαλίστηκαν οι 170 θέσεις εργασίας

Το κλαδικό σωματείο και το Εργατικό Κέντρο υποχρέωσαν την εργοδοσία να δεσμευτεί για την επαναπρόσληψη όλου του προσωπικού μετά την ανακαίνιση

Την επαναπρόσληψη και των 170 εργαζομένων μετά την περάτωση της ανακαίνισης του ξενοδοχείου «CLUB MEDITERANNE» («ΚΛΑΜΠ ΜΕΝΤΙΤΕΡΑΝΕ») γαλλικών συμφερόντων, στην Κω, πέτυχαν το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων του νησιού, το Εργατικό Κέντρο και οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο, με την καθολική συμμετοχή τους όλο το προηγούμενο διάστημα στον αγώνα για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Σεπτέμβρη, η εταιρεία έκλεισε το ξενοδοχείο - λειτουργεί εποχικά - 15 μέρες νωρίτερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία. Οπως αποκαλύφθηκε, η επιχείρηση είχε σκοπό να προχωρήσει στην ανακαίνιση του ξενοδοχείου. Οι εργαζόμενοι με μπροστάρη το σωματείο τους και το Εργατικό Κέντρο έδωσαν σύσσωμοι έναν πολυήμερο απεργιακό αγώνα, ο οποίος, πριν από λίγες μέρες, κατέληξε σε γραπτή συμφωνία με την εργοδοσία που προβλέπει ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα επαναπροσληφθούν μετά την περάτωση της ανακαίνισης (θα διαρκέσει τις σεζόν 2008 και 2009), δηλαδή το 2010.

Για τις δυο αυτές τουριστικές σεζόν (4μηνο) όπου το ξενοδοχείο θα είναι κλειστό, οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται το 60% του μισθού τους, ενώ για την ίδια περίοδο η επιχείρηση υποχρεώνεται να τους καλύψει και ασφαλιστικά.

Στον αέρα 80 οικογένειες

Στο μεταξύ, στον αέρα βρίσκονται 80 περίπου θέσεις εργασίας στο ξενοδοχείο «Ακτή Μύρινα» της Λήμνου. Το ξενοδοχείο, ιδιοκτησίας της «ΑΕΞΤΕ Ακτή Μύρινα ΑΕ», εκμεταλλευόταν για εννιά χρόνια η ιταλικών συμφερόντων εταιρεία «Ventaglio Hellas», το συμβόλαιο της οποίας έληξε και από ό,τι φαίνεται το ξενοδοχείο δε θα επαναλειτουργήσει τουλάχιστον για τη θερινή περίοδο 2008. Στην τριμερή συνάντηση στις 7 Φλεβάρη στο υπουργείο Απασχόλησης προσήλθε ο εκπρόσωπος της διαχειρίστριας, ο οποίος και επιβεβαίωσε ότι το συμβόλαιο με τους ιδιοκτήτες έχει λήξει και ότι η εταιρεία προτίθεται να αποζημιώσει όλους τους εργαζόμενους.

Η Ενωση Εργαζομένων στις Τουριστικές και Επισιτιστικές Επιχειρήσεις Λήμνου ξεκαθάρισε ότι θέση των εργαζομένων είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας και σ' αυτήν την κατεύθυνση θα δώσει τη μάχη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ