Τρίτη 12 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τρομοκρατικές απολύσεις ενόψει απεργίας

Η εργοδοτική τρομοκρατία βάζει στο στόχαστρο το δικαίωμα στη δουλειά και στην απεργία. Απάντηση η καθολική συμμετοχή στις απεργιακές φρουρές του ΠΑΜΕ

Στην προκλητική απόλυση του γερανοδηγού Χρήστου Χαροκόπου προχώρησε την περασμένη Παρασκευή η εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο, προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους μπροστά και στην αυριανή πανεργατική απεργία. Στη συνάντηση που είχαν χτες συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας με τη διεύθυνση της επιχείρησης, η τελευταία πρόβαλε αστείες δικαιολογίες, προσπαθώντας να κρύψει την πραγματική αιτία και το στόχο της απόλυσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η εργοδοσία δεν μπήκε καν στον κόπο να ανακοινώσει η ίδια στον εργάτη την απόλυση και έστειλε χαρτί με δικαστικό κλητήρα στο σπίτι του. Η επιχείρηση προσπαθεί επί της ουσίας να δείξει τα δόντια της στους εργαζόμενους, μπροστά και στην αυριανή απεργία. Αντιδρώντας στην απόλυση, το κλαδικό Συνδικάτο Μετάλλου «Η ΜΑΣΙΝΑ» κήρυξε για χτες δίωρη στάση εργασίας, καλώντας τους εργαζόμενους να δώσουν αγωνιστική απάντηση στην εργοδοσία και να απαιτήσουν την επαναπρόσληψη του εργαζόμενου. Ηδη ορίστηκε για την Πέμπτη τριμερή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Στο Ηράκλειο

Μπαράζ απολύσεων κατήγγειλε το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και στο Ηράκλειο σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ενόψει της αυριανής απεργίας και της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ στο νομό. Συγκεκριμένα, η διοίκηση του σωματείου κατήγγειλε συνολικά 14 απολύσεις εργαζομένων στο εργοστάσιο πλαστικών «ΚΑΡΑΤΖΗΣ ΑΕ», καθώς και μία ακόμη απόλυση εργαζόμενης στο πολυκατάστημα «ΣΠΡΙΝΤΕΡ».

Στην «ΚΑΡΑΤΖΗΣ ΑΕ», οι πρώτες 8 απολύσεις κοινοποιήθηκαν χωρίς καμιά προειδοποίηση πριν δυο βδομάδες και αφορούσαν σε γυναίκες πάνω από 45 χρονών, με πολλά χρόνια στη συγκεκριμένη επιχείρηση. Αργότερα, στο σωματείο έγινε γνωστό ότι σημειώθηκαν 6 ακόμα απολύσεις την προηγούμενη Πέμπτη. Η διοίκηση του σωματείου και το ΠΑΜΕ προχώρησαν σε δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στο εργοστάσιο, καλώντας τους εργαζόμενους να μη δεχτούν καμία απόλυση. Η διοίκηση της επιχείρησης αρνήθηκε οποιαδήποτε συνάντηση με το σωματείο χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις, ενώ πληροφορίες θέλουν να επίκεινται ακόμα 20 περίπου απολύσεις.

Στο πολυκατάστημα «ΣΠΡΙΝΤΕΡ», το σωματείο κατήγγειλε ότι η συγκεκριμένη εργαζόμενη απολύθηκε γιατί προσπάθησε να υπερασπιστεί το δικαίωμα στην απεργία, απαντώντας στην προσπάθεια της Διεύθυνσης του καταστήματος να δημιουργήσει κλίμα αντιπαράθεσης μεταξύ των εργαζομένων. Η εργοδοσία χαρακτήρισε αντισυναδελφική στάση την απεργία (!) αφού ορισμένοι που δεν απεργούν αναγκάζονται να εργάζονται παραπάνω. Οι απαντήσεις της εργαζόμενης και η προτροπή της προς τους συναδέλφους της να απεργήσουν, ενόχλησε την εργοδοσία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστικές παρεμβάσεις ενάντια σε απολύσεις εργαζομένων (2020-07-22 00:00:00.0)
Απήργησαν ενάντια στις απολύσεις (2010-05-19 00:00:00.0)
Γυρνάει στο πόστο της η έγκυος νοσηλεύτρια (2008-04-15 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2008-03-06 00:00:00.0)
Υπονόμευση και τρομοκρατία (2004-03-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ