Παρασκευή 28 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ
Βομβιστική επίθεση σε ταχυδρομείο

ΒΑΒΟΥΝΙΓΙΑ .-

Τουλάχιστον 11 είναι οι νεκροί από τη χτεσινή έκρηξη βόμβας εσώκλειστης σε ένα δέμα σε ταχυδρομείο της πόλης, σε ακόμη μια ένδειξη ότι η υπόσχεση της Προέδρου Τσαντρίκα Καμαρατούνγκα να «φέρει σε ένα τέλος» τη σύγκρουση του στρατού με τους αυτονομιστές Ταμίλ της οργάνωσης «Τίγρεις», παραμένει γράμμα κενό.

Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και στρατιώτες, οι οποίοι ήταν στο ταχυδρομείο για να στείλουν χρήματα στις οικογένειές τους (τα χρήματα είναι σημαντικό «κίνητρο» για πολλούς νέους ώστε να καταταγούν). Σύμφωνα με πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου «Associated Press», το υπουργείο Αμυνας με βάση στοιχεία που συνέλεξε από τον τόπο της έκρηξης «πιστεύει» ότι πρόκειται για επιστολή - βόμβα που έστειλαν οι «Τίγρεις».

Το ταχυδρομείο ήταν γεμάτο κόσμο την ώρα της έκρηξης - η βόμβα πυροδοτήθηκε με τηλεχειρισμό. Τουλάχιστον 73 άνθρωποι τραυματίστηκαν, και από αυτούς 25 είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Η πόλη Βαβουνίγια θεωρείται «στρατηγικής σημασίας» και πέρυσι οι αντάρτες Ταμίλ είχαν απειλήσει να την καταλάβουν, αλλά η επίθεσή τους αποκρούστηκε. Η χτεσινή επίθεση ήρθε μία ημέρα αφ' ότου μια αντιπροσωπεία από τη Νορβηγία ολοκλήρωσε τις εναρκτήριες συνομιλίες της με την κυβέρνηση της Σρι Λάνκα σε μια προσπάθεια να «μεσολαβήσει» σε «ειρηνευτικές συνομιλίες» μεταξύ της κυβέρνησης και των Ταμίλ. Η σύγκρουση, η «τελευταία φάση» της οποίας διαρκεί από το 1983, έχει κοστίσει πάνω από 61.000 ζωές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ