Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποκάλυψη για δράση χρυσαυγιτών στην Αστυνομία

Ντοκουμέντο, αποκαλυπτικό για τη δράση θυλάκων της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης στην Αστυνομία, έφερε χτες στη δημοσιότητα η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Πρόκειται για τηλεφωνικές συνομιλίες δύο χρυσαυγιτών μερικές μέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, συγκεκριμένα στις 25/9/2013. Ο ένας είναι το στέλεχος της Χρυσής Αυγής Σωτ. Δεβελέκος και «σωματοφύλακας» του αρχηγού Μιχαλολιάκου, ο οποίος έχει αναγνωριστεί και ως επικεφαλής της πρόσφατης επίθεσης (1/11/2017) σε βάρος δικηγόρου της πολιτικής αγωγής. Ο άλλος είναι ο αστυνομικός που αναφέρεται ως «Μάνος» και, όπως προκύπτει από τον διάλογο, είναι οργανωμένος χρυσαυγίτης. Ο «Μάνος» μετέχει στις αστυνομικές δυνάμεις που έχουν παραταχθεί στην περιοχή συλλαλητηρίου και, παράλληλα, λειτουργεί στα κρυφά ως πληροφοριοδότης του Δεβελέκου. Ο «Μάνος» αναφέρεται επίσης σε λεγόμενα του «Χάρου», άλλου χρυσαυγίτη, όπως σημειώνεται, γνωστού ανθυπαστυνόμου.

Το ντοκουμέντο επιβεβαιώνει επίσης τη χρυσαυγίτικη ταυτότητα ενός άλλου αστυνομικού, του Ι. Αδρασκέλα, καταδικασμένου για δύο επιθέσεις της οργάνωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ