Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
«Ειδικό βοήθημα» για επανασύνδεση ρεύματος

Μία ακόμα ρύθμιση - σταγόνα στον ωκεανό της αντιλαϊκής πολιτικής που τσακίζει τα φτωχά λαϊκά στρώματα, προωθεί η κυβέρνηση. Αφού προηγουμένως έχει δώσει το «πράσινο φως» για αποσυνδέσεις ρεύματος ακόμη σε δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, τώρα προσπαθεί να δείξει το δήθεν κοινωνικό της πρόσωπο «επιδοτώντας» την επανασύνδεση ρεύματος σε ένα πολύ μικρό αριθμό νοικοκυριών που η πολιτική της βυθίζει στο «σκοτάδι».

Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση με τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος προχωρά στην παροχή «ειδικού βοηθήματος» σε νοικοκυριά που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο λόγω οφειλών, προς τη ΔΕΗ κατά κύριο λόγο, αλλά και άλλων προμηθευτών. Το συνολικό κονδύλι της «παροχής» ανέρχεται στα 10 εκατ. ευρώ και μέσω Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα εκδώσουν οι υπουργοί Οικονομικών και Περιβάλλοντος τις αμέσως επόμενες μέρες, θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες αναφορικά με τους δικαιούχους, τα κριτήρια είσπραξης κ.λπ.

Το μέτρο, βέβαια, έχει περιορισμένο χαρακτήρα και ως προς τον αριθμό των δικαιούχων, αλλά όπως αναφέρουν πληροφορίες θα έχει και περιορισμένη χρονική διάρκεια, καθώς όπως όλα δείχνουν το... «δώρο» της κυβέρνησης θα διαρκέσει κατά βάση μόνο για την περίοδο των γιορτών. Εννοείται επίσης ότι δεν γίνεται λόγος για κάποια έστω μερική διαγραφή οφειλών, αφού τα νοικοκυριά που θα «ωφεληθούν» θα συνεχίσουν να χρωστάνε στους προμηθευτές ρεύματος, και θα επιβαρύνονται φυσικά και με τις προβλεπόμενες μηνιαίες προσαυξήσεις...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ