Τετάρτη 20 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Να παλέψει ο λαός κόντρα στο ρεύμα, με ισχυρό ΚΚΕ, για να δει προκοπή

Στη δευτερολογία του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και εισηγητής του Κόμματος κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια, Νίκος Καραθανασόπουλος, επισήμανε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, υπηρετεί την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου και αυτό αποτυπώνεται στον προϋπολογισμό, με τις παραπέρα θυσίες σε βάρος του λαού, που φαίνονται είτε στο σκέλος των εσόδων, είτε στο σκέλος των δαπανών.

Οπως σημείωσε, για να περάσει αυτή την πολιτική η κυβέρνηση, ακολουθεί όπως και οι προηγούμενες την τακτική του «καρότου», πετώντας στο κόσμο διάφορα κοινωνικά επιδόματα, «φιλοδωρήματα» για να του βουλώνει το στόμα. Και όπου δεν περνάει το «καρότο», παίρνει το «μαστίγιο» και προσπαθεί με τη βία και την καταστολή να έχει υποταγμένο το εργατικό κίνημα και γι' αυτό τώρα φτάνει στο σημείο να καταργήσει επί της ουσίας και το δικαίωμα στην απεργία.

Επισήμανε ότι «τα ίδια ακριβώς λένε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Διαφωνείτε μόνο στο μείγμα και στο ποιος είναι καλύτερος διαχειριστής, λες και έχει σημασία από ποια τσέπη θα χάσει ο εργαζόμενος και τα λαϊκά στρώματα για να ωφεληθεί το μεγάλο κεφάλαιο».

«Το ζητούμενο δεν είναι η προσαρμογή και η υποταγή σε ένα σύστημα το οποίο σαπίζει. Δεν είναι η προσαρμογή και η υποταγή σε μία Ευρωπαϊκή Ενωση η οποία αντιδραστικοποιείται και θα γίνεται όλο και πιο αντιδραστική», τόνισε ο Ν. Καραθανασόπουλος και πρόσθεσε: «Η Ιστορία αναδεικνύει ότι οι μεγάλες ανατροπές έγιναν όχι από όσους υποτάχθηκαν στο ρεύμα, αλλά απ' όσους πήγαν κόντρα στο ρεύμα. Κόντρα στο ρεύμα, λοιπόν, πρέπει να παλέψει ο λαός, με ισχυρό ΚΚΕ, με δυνατό, μαχητικό, ταξικό εργατικό - λαϊκό κίνημα, που θα στοχεύσει στον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο, τους μονοπωλιακούς ομίλους και το καπιταλιστικό σύστημα, για να μπορέσει να έχει ενδεχομένως επιμέρους κατακτήσεις, αλλά πάνω απ' όλα να οδηγήσει στη μεγάλη ρήξη και στην ανατροπή. Να πάρει η εργατική τάξη την εξουσία στα χέρια της, για να μπορέσει να οργανώσει την παραγωγή και την οικονομία, με επίκεντρο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι το καπιταλιστικό κέρδος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ