Τετάρτη 20 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί

Πάνω στο κοινό με την κυβέρνηση έδαφος των στόχων του κεφαλαίου κινήθηκε και χτες η κριτική των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό.

Η Φ. Γεννηματά χαρακτήρισε στην ομιλία της τον προϋπολογισμό «αντιαναπτυξιακό», καταγγέλλοντας «επιβαρύνσεις στην παραγωγή» και «φορολογική ασφυξία», που υπονομεύουν την ανάπτυξη και δεν δίνουν «αναπτυξιακή δυναμική» στην οικονομία. Κατήγγειλε δε τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, για πολλά χρόνια μπροστά, η κυβέρνηση έναντι των δανειστών και εταίρων της στο εξωτερικό, χωρίς ικανά ανταλλάγματα, όπως απόσπαση δέσμευσης για αναδιάρθρωση και απομείωση του χρέους. Ζήτησε κι άλλα προνόμια για το κεφάλαιο, στοχευμένες μειώσεις των φορολογικών συντελεστών και των ασφαλιστικών εισφορών, «ζεστό» χρήμα, υποτίθεται για «δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας». Τέλος, ζήτησε εθνική συνεννόηση για κυβερνητική σταθερότητα, ώστε με στοίχιση ξανά λαϊκών στρωμάτων στους στόχους του κεφαλαίου να περάσουν με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση και τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «πόλεμο χαρακωμάτων προς όλους τους υποψήφιους επενδυτές».

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης, επανέλαβε το γνωστό του σλόγκαν για «σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης» «για να έρθουν επενδύσεις».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, έκανε με τη σειρά του λόγο για προϋπολογισμό «ομαλότητας», τέλος των μνημονίων, λέγοντας πως η Ελλάδα βγαίνει από την «παράδοση εθνικής κυριαρχίας». Επιτέθηκε στις προηγούμενες κυβερνήσεις για «εξωπραγματικές μειώσεις» στα κονδύλια του ΥΠΕΘΑ και τις αποδοχές των αξιωματικών, όλα διανθισμένα με αρκετή σκανδαλολογία.

Ο αρχηγός της ναζιστικής Χρυσής Αυγής αφού πήρε τη σκυτάλη του αντικομμουνισμού από τα κυβερνητικά στελέχη (βλ. σελ. 7), μπαίνοντας στο «διά ταύτα» ζυγίστηκε - στοιχίστηκε με τους στόχους του κεφαλαίου, ζητώντας «ρύθμιση του χρέους» και αυτό γιατί, όπως εξήγησε, «αν υπάρχει αυτό το χρέος κανείς δεν πρόκειται να επενδύσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ