Κυριακή 30 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ
Μεγάλα κενά σε προσωπικό και υποδομές

Με υπερωριακή εργασία επιχειρούν οι διοικούντες να καλύψουν τα κενά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ). Κενά σε προσωπικό και υποδομές, τα οποία διογκώνονται, καθώς κυβέρνηση και διοίκηση αποφάσισαν την παροχή και νέων υπηρεσιών από το ίδρυμα, χωρίς να προχωρούν στις αναγκαίες προσλήψεις.

Με απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Μεταφορών - Επικοινωνιών (ΦΕΚ Β/986/30.7.2001), καθορίζονται οι υπερωρίες των εργαζομένων του ιδρύματος για το β' εξάμηνο του 2001. Χαρακτηρίζονται αναγκαίες, καθώς στην απόφαση αναγράφεται ότι «οι χρόνιες ελλείψεις που υπάρχουν σε στελεχικό δυναμικό του ΤΤ δημιουργούν πρόβλημα με την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας και στην ομαλή εξυπηρέτηση του συναλλασσόμενου κοινού».

Οτι «οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι χρόνιες και οι κενές θέσεις ανέρχονται σε 154 για το μόνιμο προσωπικό και σε 90 για το μη μόνιμο». Σημειωτέον ότι η εκτίμηση είναι των διοικούντων και όχι των εργαζομένων, που μπορούν να αναφέρουν πολύ μεγαλύτερα κενά. Αλλά ακόμα και με αυτά τα νούμερα και με βάση ότι σήμερα δουλεύουν στο ΤΤ περίπου 1.350 εργαζόμενοι, προκύπτει ότι για κάθε 100 υπαλλήλους του ΤΤ χρειάζεται η πρόσληψη άλλων 17 για να διεκπεραιωθεί με ομαλούς ρυθμούς ο όγκος εργασίας.

Στην απόφαση σημειώνεται ακόμα ότι φόρτος εργασίας θα υπάρχει ειδικά στις Διευθύνσεις Δανείων και Λογιστικού, λόγω της χορήγησης στεγαστικών δανείων και τον επόμενο χρόνο. Οτι οι αναγκαίες εργασίες και οι ελλείψεις σε προσωπικό καθιστούν αναγκαία την πραγματοποίηση εκ μέρους των υπαλλήλων, όλων των διευθύνσεων της Κεντρικής Υπηρεσίας, υπερωριακής εργασίας.

Εξάλλου, η πολιτική ηγεσία του ΥΜΕ και η διοίκηση του ιδρύματος αποφάσισαν τη διάθεση νέων προϊόντων από το ΤΤ, όπως repos, κάρτα Visa, εγκατάσταση Αυτόματων Ταμειακών Μηχανών, πληρωμή συντάξεων του δημοσίου και του ΙΚΑ μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος DIAS PAY κλπ, για τα οποία αναφέρουν ότι χρειάζεται πρόσθετη απασχόληση πέραν του κανονικού ωραρίου.

Προβλήματα δημιουργούνται και λόγω των ελλείψεων υποδομών. Στην απόφαση σημειώνεται ότι το λειτουργικό σύστημα του ΤΤ είναι για τα 19 από τα 135 καταστήματα του ιδρύματος χειρόγραφο και δημιουργεί πολλαπλάσιο όγκο εργασίας. Επίσης, ότι και ο κανονισμός εντολών πληρωμής που λειτουργεί με χειρόγραφο σύστημα κι όχι ηλεκτρονικό, απαιτεί επιπλέον εργασία του προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ