Κυριακή 30 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επιχείρηση τρομοκράτησης του λαού

«

Κι αν έρθει κάποιος πράκτορας του FBI και σας ζητήσει στοιχεία και πληροφορίες για υπόπτους, να είστε συνεργάσιμοι»...

Πρόκειται για απόσπασμα από το διάγγελμα του Μπους προς τον αμερικανικό λαό, μετά το πλήγμα της 11ης του Σεπτέμβρη. Το σημειώνουμε διότι δεδομένης της ευθυγράμμισης της κυβέρνησης Σημίτη με όλες τις μέχρι σήμερα εντολές «made in USA», εδώ στην Ελλάδα δεν ακούσαμε ακόμα τον κ. πρωθυπουργό να μας συστήνει να είμεθα συνεργάσιμοι με το χαφιέ της γειτονιάς μας... Να του διέφυγε;

***

Πάντως, όπως εξελίσσονται τα πράγματα, τίποτα δεν αποκλείεται. Ειδικά, αν σκεφτεί κανείς ότι η κυβέρνηση έχει επιδείξει τη μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα από όλες τις υπόλοιπες «συμμαχικές» κυβερνήσεις στα «τρομοκρατοφοβικά» και πολεμοχαρή κόλπα των ΗΠΑ.

Η αναφορά στην «προσαρμοστικότητα» της κυβέρνησης δε συνιστά σχήμα λόγου. Πρόκειται, δυστυχώς, για απλή αποτύπωση της πραγματικότητας. Η «ετοιμότητα», δε, της κυβέρνησης είναι τέτοια, που, φιλοδοξώντας μάλλον να αναρριχηθεί ψηλότερα στα σκαλοπάτια της εκτίμησης που της τρέφουν τα γεράκια του Πενταγώνου, αποφάσισε να κάνει την Ελλάδα να μοιάζει με ολίγον από... Ισραήλ! Ετσι, η προχτεσινή απόφαση που λήφθηκε στην ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε ο πρωθυπουργός, είναι σαφής: Μετατροπή του στρατού σε δύναμη «εσωτερικής ασφάλειας» της χώρας (!), απόδοση στο στρατό και στις Ενοπλες Δυνάμεις ενισχυμένου και αποφασιστικού ρόλου στα θέματα της εσωτερικής δημόσιας ζωής!

Σύμφωνα με τις αποφάσεις αυτές, μια από τις εκδηλώσεις του «τρομο-φοβικού» κλίματος των ημερών είναι η καθημερινή και επί 24ώρου βάσεως παρουσία του στρατού στους «πιθανούς στόχους», σε δημόσιους χώρους, στα λιμάνια, στις λίμνες, στα δημόσια κτίρια, στους κόμβους ενέργειας, τηλεπικοινωνιών και μεταφορών, στα νοσοκομεία, στους δρόμους!

Αξιοσημείωτο είναι κάτι ακόμα: Στη σύσκεψη τέθηκε στο τραπέζι μια άνευ προηγουμένου πρόταση: Η σύσταση και στην Ελλάδα (όπως στις ΗΠΑ αλλά και στην Τουρκία...) ενός Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, συγκροτημένου με όλους τους τύπους. Δηλαδή, με τους στρατηγούς του, με τους ανθρώπους των μυστικών υπηρεσιών και, γενικώς, με όλα αυτά τα «ωραία» και «δημοκρατικά»... Και μπορεί βέβαια να μη δόθηκε ακόμα το «οκέι» για ένα τέτοιο όργανο, αλλά οι προθέσεις και μόνο αρκούν.

***

Στρατιωτικοποίηση, αστυνομοκρατία, αυταρχικοποίηση παντού λοιπόν, και το ερώτημα πλανάται: Ποιος θα μας σώσει από τους... «αντιτρομοκράτες»; Ποιος μπορεί να μας πει τι σημαίνει αυτό το «αυξημένη ετοιμότητα σε βάθος χρόνου»; Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι το «σε βάθος χρόνου» σταματάει το 2003, που η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ, ή το 2004, που θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αυτό σημαίνει ότι για την επόμενη τριετία οι Ελληνες θα ζουν με το «αλτ, τις ει;»!

Η στάση της ελληνικής κυβέρνησης δεν αφήνει την πολυτέλεια του εφησυχασμού. Στο όνομα της «ασφάλειας του πολίτη», η κυβέρνηση επεκτείνει το οπλοστάσιο της κρατικής καταστολής. Με πρόσχημα την «εσωτερική ασφάλεια», και σε απόλυτη ταύτιση με την κατεύθυνση της ΕΕ για την επιβολή ενός γενικευμένου «ευρω-τρομονόμου», στην πραγματικότητα προχωρά στην απασφάλιση όλων των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

***

Οπως η ηγεσία των ΗΠΑ πατά πάνω στο αίμα των χιλιάδων αθώων των δίδυμων πύργων για να πατήσει καλύτερα πόδι στις πηγές του πετρελαίου και να δώσει ώθηση στην «οικονομία του πολέμου» (οι τιμές μετοχών των εταιριών του βιομηχανικού συμπλέγματος εκτινάχτηκαν πάνω από 70% από τις 11 του Σεπτέμβρη!), έτσι και η ελληνική κυβέρνηση αξιοποιεί την τρομοκρατία για να θωρακίσει το καθεστώς του μεγάλου κεφαλαίου και να εισαγάγει τη χώρα ακόμα βαθύτερα στο πέλαγος του «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ».

Είναι εκπληκτικό: Δεν πρόλαβε να πει ο Μπους το «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας» και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φρόντισε:

α) Να είναι η πρώτη κυβέρνηση που προχώρησε στην αναπροσαρμογή του αμυντικού δόγματος της χώρας, ταυτίζοντάς το με το νέο επιθετικό δόγμα του ΝΑΤΟ και επαναφέροντας τη λογική του «εσωτερικού εχθρού», στο όνομα της «αντιτρομοκρατίας».

β) Εσπευσε να συμπαραταχθεί, σύμφωνα με το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ.

γ) Φρόντισε να δηλώσει «παρών» σε ό,τι αποφασίσει η ΕΕ.

Τώρα, προχωρά στην εμπέδωση ενός κλίματος που το σήμα κατατεθέν του θα είναι οι στρατιωτικές στολές παραλλαγής! Γι' αυτό ο λαός μας πρέπει να επαγρυπνεί. Η πρόθεση των «μουτζαχεντίν» της CIA είναι σαφής: Μετά το σύνθημα του Μπους ότι «ο πόλεμος ξεκίνησε», θέλουν να συλλάβουν τον... «εχθρό-λαό»!


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ