Κυριακή 30 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πατριδογνωμόνιο
Μοιρολογίστρες καριέρας

Η κυβέρνηση μπήκε στη διαδικασία του αυτόματου πιλότου. Ξεκούραστη δουλιά. Παίρνει οδηγίες με φαξ ή αγγελιαφόρους, πρωτίστως από την Ουάσιγκτον και δευτερευόντως από τις Βρυξέλλες και, απροκάλυπτα πια, ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ. Αυτή είναι η πολιτική που κυριαρχεί στη ζωή μας. Προσαρμογή. Στις επιταγές των αφεντικών, τις μόνες που της εξασφαλίζουν την εξουσία. Η καθημερινή ζωή πρέπει να μοιάζει με αυτήν του πειθαρχείου. Η στρατιωτικοποίηση ενδύεται μανδύα «ασφάλειας», «τάξης» κ.λπ. Το δίκαιο, οι νόμοι, διά της εναρμόνισης με τα παγκοσμίως ισχύοντα, μετά τους δίδυμους πύργους και το τετραγωνισμένο Πεντάγωνο των ΗΠΑ, κουρελιάζονται. Νέοι φετφάδες των μουτζαχεντίν - ράμπο του καπιταλισμού θα πάρουν τη θέση τους αμέσως. Το πολιτικό και νομικό εποικοδόμημα του νέου φασισμού - ναζισμού έχει καθήκον να πείσει τις μάζες με δύο κλασικά όπλα. Προπαγάνδα και απόκρυψη. Στην κορυφή όλων αυτών το υπερόπλο: Διπλός Τρόμος.

Για τους πολλούς ανυποψίαστους, η απειλή είναι ο τρομοκράτης. Ο άγνωστος Χ στην εξίσωση της συμφοράς και της υποδούλωσης των λαών. Σκοπίμως Χ. Ωστε σήμερα να είναι ο Μπιν Λάντεν, αύριο ο Ελληνας ή ο Τούρκος.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος τρόμος είναι η νομιμοποίηση των πάσης φύσεως εκτάκτων αναγκών και μέτρων. Αφού ο κόσμος βρίσκεται ήδη σε πόλεμο, η έσχατη προδοσία είναι το μείζον των εγκλημάτων. Διαφωνείς; Είσαι χειρότερος και πιο επικίνδυνος από τον τρομοκράτη - εχθρό. Συνοπτικές διαδικασίες θα ακολουθούνται από δω και μπρος για τον εντοπισμό, τη σύλληψη, την καταδίκη και την εκτέλεση όλων των προδοτών της Νέας Τάξης. Στον ιερό αγώνα, στην Τζιχάντ του καπιταλισμού στο φόρτε του, πας διαφωνών κρίνεται αναλώσιμος πάραυτα. Ατομο. Λαός. Εθνος. Κράτος. Ομάδα. Θρησκεία. Κόμμα. Τέχνη. Ανακάλυψη. Επίτευγμα. Γνώμη. Δικαίωμα. Αίμα. DNA. Ταξίδι. Ονειρο. `Η στρατεύεσαι στο Σκοπό, να σώσουμε και να θρέψουμε τον υπερεξοπλισμένο σύγχρονο καπιταλισμό, τη διαβόητη πλέον Δημοκρατία Δυτικού Τύπου, θυσιάζοντας ακόμα και κάθε προοδευτική κατάκτηση των αστικών επαναστάσεων και αγώνων, ή οι πτέραρχοι της νέας εποχής (όπως οι συνταγματάρχες της χούντας, euro ή latin) θα καταρρίπτουν κατά το δοκούν το αεροπλάνο της ζωής μας.

Για να εφαρμοστεί σε κάθε μεγαλούπολη, σε κάθε χωριό ή σπηλιά του πλανήτη αυτή η πολιτική, χρειάστηκε μια νέα εντυπωσιακή πυρπόληση του Ράιχσταγκ. Με αντίπαλο όχι την Κομμουνιστική Διεθνή, αλλά την Τρομοκρατική Διεθνή. Υστερα κατέφθασαν οι προεγγεγραμμένοι γκαιμπελίσκοι. Οι λεγόμενες μοιρολογίστρες καριέρας. Είδος εν αφθονία στις μέρες μετά το... μιλένιουμ.

Πρώτοι δήλωσαν συμμετοχή οι πρώην αριστεροί. Υστερα οι νυν και αεί οπορτουνιστές. Μετά οι διοικητές των επαρχιών της Συμμαχίας. Οσο η Ντελ Πόντε κατασκευάζει ακόμα κατηγορητήριο με ήδη συλληφθέντα τον κατηγορούμενο διά της (νεο)δημοκρατικής μεθόδου της αστυνομοστρατιωτικής απαγωγής, για να πάρουμε μια ιδέα των δικαστηρίων που θα λειτουργούν πλέον όπου Γης στα πρότυπα του «διεθνούς», οι μοιρολογίστρες πιάσαν δουλιά. Προβοκάρουν στα ΜΜΕ, στους χώρους εργασίας, στους χώρους γενικώς, έτσι ώστε, διά του τεχνάσματος της διαδικασίας του πένθους, να καταρτίσουν ευκολότερα τον κατάλογο των υπόπτων. Οποιος δεν παρακολούθησε την κηδεία της Νταϊάνας, είναι αντιβασιλικός. Την είδαν, λέει, τριάμισι δισεκατομμύρια. Οι άλλοι ας πεθάνουν αφού δε θα στηρίξουν το βασιλιά του Αφγανιστάν.

Οποιος δεν τηρήσει ενός, τριών, μιας ζωής λεπτών σιγή για τα θύματα του πλανηταρχεύοντος Φίρερ, στο πυρ το εξώτερον. Τώρα. Ταμπέλα τρομοκράτη και στο στόχαστρο.

Οι νέοι θύλακοι, πόλεις ή κράτη ολάκερα, ασφάλειας, τάξης κι άλλα τέτοια μεγαλόστομα, θα γεννηθούν πολύ σύντομα. Οταν, μετά από μια δεκαετία(;) πολέμου ιερού των ισχυρών πετρελαιάδων, χρηματιστών, τραπεζιτών, τα μαύρα κοράκια με τα νύχια τα γαμψά θα έχουν - νομίζουν - κυριαρχήσει πέφτοντας πάνω στην παγκόσμια εργατιά. Ωστε τον Χ (Δημητρόφ) στην κρεμάλα να δουν.

Σ' αυτούς τους θυλάκους, νομάρχες, δήμαρχοι, εκδότες, μέλη και πρόεδροι νεοταξίτικων επιτροπών θα είναι υπό την εποπτεία και καθοδήγηση των γενναίων ανδρών και γυναικών της CIA, υπό τη φρούρηση των ηρώων του Σολάνα, οι ώριμοι για εξουσία Μπίστηδες και Γεωργακόπουλοι, Αναστασιάδηδες και Γιωργάκηδες. Με εκπαιδευμένη στην υπακοή Αφγανή παραδουλεύτρα, Κορεάτη στην 24ωρη λειτουργία του υπολογιστή, μεταμελημένο ισλαμιστή για μπόντιγκαρντ, Ρώσο πιλότο του ΙΧ, Αλβανό κατασκευαστή μπούνκερ για την περίπτωση διαφυγόντος τρελού με αέρια ή πυρηνικά και μερικά εκατομμύρια σιωπηλούς πενθούντες να διοικούν παίζοντας το παιχνίδι του ηγέτη.

Εμπρός γενναίοι διανοούμενοι του νέου πολιτισμού. Εμπρός στο Δρόμο που χάραξε ο Μπλερ. Ολος ο πλανήτης ένα Κόσσοβο. Κι ο αρχηγός να φθάνει φιλάνθρωπος συνοδεύοντας φορτίο με φάρμακα για τις αιμορροΐδες. Ετσι έγινε ως τώρα. Αλλά δε θα ξαναγίνει. Δε θα σώσει η Χίλαρι την Αφγανή.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επίθεση εναντίον κατοχικών (2011-04-28 00:00:00.0)
...και ο «λαϊκός καπιταλισμός» (2002-12-13 00:00:00.0)
Ξανά μπροστά! (2002-06-02 00:00:00.0)
Επιχείρηση «Ανακόντα» (2002-03-06 00:00:00.0)
Μήνυμα Στρο (2001-10-06 00:00:00.0)
Ιτς ογλάν (2001-10-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ