Τρίτη 2 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
Υπέρβαση του αρχικού κόστους ομολογεί η κυβέρνηση

Σημαντικές υπερβάσεις του κόστους, αλλά και των χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησης των ολυμπιακών έργων, ομολόγησε χτες ο υπουργός Πολιτισμού Ευ. Βενιζέλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ποιος ευθύνεται γι' αυτό; Από όσα είπε ο υπουργός, συνάγεται το συμπέρασμα ότι: η αύξηση του κόστους οφείλεται στο κονδύλι για τις απαλλοτριώσεις, λες και δεν ήταν γνωστό αυτό όταν συντάχθηκε ο φάκελος διεκδίκησης. Οσο για τις καθυστερήσεις ευθύνεται η ελληνική ψυχολογία και νοοτροπία!

Ιδού ορισμένες από τις απίστευτες φράσεις του υπουργού: «Στην Ελλάδα - και αυτό είναι μία αν θέλετε παρατήρηση που θέλω να την προσέξετε - έχουμε μια νοοτροπία ως χώρα και ως κοινωνία. Είμαστε πάρα πολύ ευγενείς και πάρα πολύ ελαστικοί όταν έχουμε ξένους συνομιλητές και κάνουμε αρχικά υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις, οι οποίες είναι απολύτως περιττές». (!!!) Με άλλα λόγια, η ευγένεια θα μας φάει.

Κατά τα άλλα, ο υπουργός Πολιτισμού προχώρησε και σε μαθήματα ερμηνείας της ελληνικής γλώσσας και συγκεκριμένα όσων είπαν την προηγούμενη εβδομάδα η Γ. Αγγελοπούλου και ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ Ντ. Οσβαλντ. Φράσεις όπως «έχετε υποτιμήσει το μέγεθος του εγχειρήματος» του Ντ. Οσβαλντ και «θέλουμε έργα και όχι λόγια» και «πρέπει όλοι να αντιληφθούμε την αίσθηση του κατεπείγοντος και ότι δεν έχουμε κανένα περιθώριο να καθυστερήσουμε περισσότερο» της Γ. Αγγελοπούλου, κατά τη γνώμη του υπουργού Πολιτισμού δεν αφορούσαν την κυβέρνηση αλλά... όλη την υπόλοιπη ελληνική κοινωνία!

Θεώρησε μάλιστα ότι «τα δημοσιεύματα διαμόρφωσαν ένα σκηνικό ετεροβαρές και άδικο με σχόλια σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης». Πάντως, ήταν κάτι περισσότερο από εμφανής η διάθεση του υπουργού Πολιτισμού να απαντήσει για λογαριασμό της κυβέρνησης στις επικρίσεις του Ντ. Οσβαλντ και της Γ. Αγγελοπούλου. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Ευ. Βενιζέλος εξέφρασε τη βαθιά ικανοποίησή του - όπως είπε επί λέξει - για το γεγονός ότι ο Ντ. Οσβαλντ επιβεβαίωσε πως «οι αγώνες θα γίνουν στην Αθήνα».

Η χτεσινή εμφάνιση του υπουργού Πολιτισμού, πάντως, δεν αποκλείεται να είναι μέρος ενός ακόμα επεισοδίου της σύγκρουσης οικονομικών συμφερόντων που διεκδικούν την πίτα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Εσωκομματικές κόντρες

Εντύπωση προκάλεσε και η απάντηση του Ευ. Βενιζέλου σε ερώτηση που έγινε για το γεγονός ότι την προηγούμενη βδομάδα ο Γ. Φλωρίδης απέσυρε από την Ειδική Υπηρεσία των Δημοσίων Εργων της ΓΓΑ τον υφιστάμενό του, Ν. Εξαρχο, που θεωρείται άνθρωπος του Βενιζέλου.

Χτες, λοιπόν, ο υπουργός Πολιτισμού «κάρφωσε» στην ουσία τον Γ. Φλωρίδη, αφού ισχυρίστηκε ότι δε γνωρίζει το γεγονός της απαλλαγής του Ν. Εξαρχου από τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα. «Τα ακούω πρώτη φορά, τα ακούω με έκπληξη, επιφυλάσσομαι να διασταυρώσω, αν αυτά που λέτε είναι ακριβή. Δε νομίζω να υπάρχει κάποιο θέμα. Δεν έχω υπόψη μου κάτι, θα το ελέγξω, φαντάζομαι ότι αν υπήρχε κάτι θα το μάθαινα. Θα ενημερωνόταν ο αρμόδιος υπουργός, αν μη τι άλλο. Θα το ελέγξω».

Το «περιβάλλον» αμφοτέρων των πλευρών δε θέλησε να σχολιάσει το γεγονός. Συγκεκριμένα, ο διευθυντής στο γραφείο του Γ. Φλωρίδη, Σ. Κοσκοβόλης, φέρεται να... ενημέρωσε «ομοσπονδιάρχες» ότι η αποπομπή ήταν ένα μήνυμά του ποιος κάνει κουμάντο, καλώντας τους να επιλέξουν πλευρά (ενόψει συνεδρίου). Ο Ν. Εξαρχος απέφυγε να πάρει θέση...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2008-01-24 00:00:00.0)
Ικανοποιημένη η ΔΟΕ (2003-08-19 00:00:00.0)
«Κολοκυθιά» με τους κόμβους στην Κηφισίας (2002-02-09 00:00:00.0)
Κοινό μυστικό η υπέρβαση του κόστους (2001-11-07 00:00:00.0)
Προθεσμία μέχρι το Νοέμβρη έδωσε η ΔΟΕ (2001-09-29 00:00:00.0)
Τα ταμείο της ντροπής (1999-05-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ