Τρίτη 16 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα η τριμερής Ελλάδας - Κύπρου - Ιορδανίας

Σήμερα Τρίτη πραγματοποιείται στη Λευκωσία της Κύπρου η τριμερής συνάντηση Κύπρου - Ελλάδας - Ιορδανίας. Θα συμμετάσχουν ο Ν. Αναστασιάδης, ο Αλ. Τσίπρας και ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα Β', σε μια ακόμα συνάντηση ενταγμένη στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης, μέσα από τέτοιες κολιγιές, να προωθήσει τα συμφέροντα του εγχώριου κεφαλαίου και τις βλέψεις του για κέρδη από την εκμετάλλευση ενεργειακών κοιτασμάτων, εμπορικών δρόμων κ.λπ., και την επιδίωξή του για γεωστρατηγική αναβάθμιση.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, αναμένεται να υπογραφούν συμφωνίες ανάμεσα στην Κυπριακή Δημοκρατία, την Ελλάδα και την Ιορδανία, ενώ στο περιθώριο της τριμερούς, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο βασιλιάς της Ιορδανίας θα έχουν διαβουλεύσεις, τις οποίες θα ακολουθήσει υπογραφή διμερών συμφωνιών.

Αναφορικά με την τριμερή ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Ν. Χριστοδουλίδης, τη χαρακτήρισε «ιστορικής σημασίας», δήλωσε ότι πέραν της υπογραφής τριών σημαντικών συμβατικών κειμένων θα «τεθούν οι βάσεις για μια στρατηγικής φύσεως συνεργασία σε όλα τα επίπεδα» και ότι η προετοιμαζόμενη «Διακήρυξη της Λευκωσίας» θα «αποτελεί οδικό χάρτη των ενεργειών που θα ακολουθήσουν», όπου θα «καταγραφούν οι κοινές προσεγγίσεις των τριών κρατών σε σημαντικά θέματα επικαιρότητας, συμπεριλαμβανομένων και περιφερειακών εξελίξεων». Ιδιαίτερα σημείωσε ότι η Κύπρος με τη συνεργασία με Ισραήλ, Αίγυπτο και Ιορδανία επιχειρεί «να αναβαθμίσει το ρόλο της στην περιοχή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ