Τρίτη 16 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΠΑΝΕΞΟΡΜΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ»
Πλατιά διακίνηση της Διακήρυξης της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια του Κόμματος

Βύρωνας
Βύρωνας
Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη πανεξόρμηση των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τη διακίνηση του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», με ένθετη τη Διακήρυξη της ΚΕ για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Κόμματος.

Με φιλόδοξα πλάνα, καλή προετοιμασία, σχέδιο και καταμερισμό, ο «Ριζοσπάστης» έχει ήδη φτάσει σε τόπους δουλειάς και εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά, σε δεκάδες χιλιάδες εργατοϋπαλλήλους, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους, ανέργους, νέους και νέες.

Η μεγάλη εξόρμηση ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου, με τις Οργανώσεις να παραλαμβάνουν τα φύλλα τους και τα συνεργεία να ξεκινούν τη διακίνηση.

«100 χρόνια κλείνει φέτος το ΚΚΕ... Πάρτε να διαβάσετε τη Διακήρυξη της ΚΕ. Να μάθετε από πρώτο χέρι τι λέει το Κόμμα, τη στρατηγική του για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης...». Κάπως έτσι άνοιξαν εκατοντάδες συζητήσεις σε όλη την Ελλάδα, εγκαινιάζοντας την κορύφωση της μεγάλης επετείου για τα 100χρονα του ΚΚΕ. Μια περίοδος μέχρι το Νοέμβρη, που θα σημαδευτεί από μια πολύμορφη δράση των Οργανώσεων του Κόμματος και της ΚΝΕ.

Στην Αττική, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου διακινήθηκε το μεγαλύτερο κομμάτι του φύλλου, ενώ σε πολλές Οργανώσεις εξαντλήθηκε από το πρωί της Κυριακής. Η Δευτέρα ήταν αφιερωμένη στο να φτάσει η εφημερίδα στους τόπους δουλειάς. Στο επίκεντρο βρέθηκαν εργοστάσια, εμπορικά κέντρα, καταστήματα επισιτισμού, νοσοκομεία, τράπεζες κ.λπ.

Σε εκτυπωτική βιομηχανία
Σε εκτυπωτική βιομηχανία
Στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, το ξημέρωμα της Δευτέρας, η εξόρμηση ξεκίνησε με σχόλια για το συλλαλητήριο που ήταν προγραμματισμένο για το ίδιο απόγευμα, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο - έκτρωμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τα μέλη του Κόμματος να καλούν τους εργάτες να δώσουν μαζικό «παρών». Η μάχη της διακίνησης του «Ριζοσπάστη» δόθηκε παράλληλα με τη μάχη των αρχαιρεσιών του κλαδικού συνδικάτου που δίνουν οι κομμουνιστές μαζί με πρωτοπόρους εργαζόμενους, οι οποίες ξεκίνησαν την περασμένη βδομάδα και συνεχίζονται ακόμα. Ετσι, η συζήτηση για το περιεχόμενο της Διακήρυξης «έδεσε» με τις εξελίξεις στον κλάδο, με την ανάγκη να δυναμώσει στα ναυπηγεία η συσπείρωση γύρω από το ΚΚΕ και την πολιτική του πρόταση.

Αντίστοιχη ήταν και η συζήτηση των μελών του Κόμματος με εργάτες σε εκτυπωτική βιομηχανία της Αττικής, οι οποίοι ήταν ενημερωμένοι από τα μέλη του Κόμματος για να προμηθευθούν την εφημερίδα με τη Διακήρυξη. Μετά τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργία της 12ης Γενάρη, η συζήτηση εστίασε στην αναγκαία κλιμάκωση της πάλης ενάντια στην αντεργατική πολιτική, στην ανάγκη για αλλαγή των συσχετισμών και στο πιο κρίσιμο καθήκον: Στην ισχυροποίηση του ΚΚΕ, που είναι ο όρος για να δυναμώσει η αφοβία απέναντι στην εργοδοσία και η χειραφέτηση από τους στόχους της, που θυσιάζουν τα εργατικά δικαιώματα. «Πλέον είναι αποδεδειγμένο ότι το μόνο που φοβούνται οι κυβερνήσεις και τα αφεντικά είναι ο αγώνας των εργαζομένων, η απεργία, οι εργάτες στους δρόμους», αναφέρεται χαρακτηριστικά στα πηγαδάκια κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, όταν η συζήτηση πηγαίνει στην προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία συκοφαντεί τις εργατικές κινητοποιήσεις.

Από την εξόρμηση στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος
Από την εξόρμηση στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος
Στο μεταξύ, τις εργατογειτονιές «όργωσαν» όλο το Σαββατοκύριακο οι Κομματικές και ΚΝίτικες οργανώσεις. Στον Βύρωνα η μάχη της διακίνησης ξεκίνησε νωρίς το πρωί του Σαββάτου. Δεκάδες σπίτια αλλά και μικρά μαγαζιά άνοιξαν τις πόρτες τους για να υποδεχτούν τον «Ριζοσπάστη» με τη Διακήρυξη, κάποιοι από αυτούς και για πρώτη φορά. Οι ηλικιωμένοι σύντροφοι και φίλοι του Κόμματος με συγκίνηση έπαιρναν τη Διακήρυξη στα χέρια τους και εξιστορούσαν στους νεότερους κάποια ιστορία από τις μάχες που έδωσαν στο πλευρό του Κόμματος, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή των φίλων του Κόμματος, που πέρα από το φύλλο τους ανέλαβαν να διακινήσουν στον περίγυρό τους πολλά επιπλέον φύλλα.

Σειρά τώρα παίρνει η μελέτη της Διακήρυξης, η αφομοίωση του περιεχομένου της, για να γίνει εργαλείο δουλειάς, οδηγός δράσης για τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ για το επόμενο διάστημα. Για να τιμηθεί ο ένας αιώνας ιστορίας του Κόμματος με τον καλύτερο τρόπο, που δεν είναι άλλος από την υλοποίηση των αποφάσεων του 20ού Συνεδρίου, τη διάδοση του Προγράμματος του Κόμματος. Για να είναι ο δεύτερος αιώνας που ανοίγει φέτος για το Κόμμα μας, αιώνας νέας ορμητικής ανάπτυξης της εργατικής πάλης, αντεπίθεσης για την οριστική ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ