Τρίτη 16 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Μεγάλη ανταπόκριση, έναυσμα για τη συνέχεια

Τσαριτσάνη
Τσαριτσάνη
Μέσα στο Σαββατοκύριακο διακινήθηκε στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της μεγάλης παραγγελίας φύλλων του «Ριζοσπάστη» που είχαν κάνει οι Κομματικές Οργανώσεις της περιοχής. Τα συνεργεία της εξόρμησης, παρά τον βροχερό καιρό, επισκέφτηκαν εκατοντάδες σπίτια στις γειτονιές των πόλεων και των χωριών, μαγαζιά που λειτουργούσαν το Σάββατο, χώρους όπου συχνάζει η νεολαία, αλλά και μεγαλύτεροι στις μέρες των αργιών. Οσα φύλλα έμειναν διακινήθηκαν χτες Δευτέρα, ιδιαίτερα σε εργοστάσια και άλλους χώρους εργασίας, στις σχολές του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Θεσσαλίας και αλλού.

Μιλώντας στον «Ριζοσπάστη», η Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, τονίζει: «Η εξόρμηση επιβεβαιώνει την πεποίθησή μας ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες η Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ να φτάσει πλατιά, αποδεικνύοντας, για μια ακόμα φορά, ότι το Κόμμα μας, διαχρονικά, αποτελεί φάρο, αποκούμπι για ευρύτατες λαϊκές μάζες, λόγω του χαρακτήρα του, της αποστολής του, της τιμημένης Ιστορίας του. Οι Κομματικές Οργανώσεις στην περιοχή μας επεξεργάστηκαν συγκεκριμένο σχέδιο παρέμβασης και για τις τρεις μέρες της εξόρμησης, με τη μαζική συμμετοχή των μελών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στοχεύοντας να μπούμε και να κουβεντιάσουμε σε ακόμη περισσότερα σπίτια, σε εργοστάσια, σε υπηρεσίες, στο εμπόριο, σε τόπους σπουδών. Αυτή η δουλειά είναι και η πρώτη προϋπόθεση για τη συνέχεια της δουλειάς μας μετά την εξόρμηση, δηλαδή για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε πολύμορφες παρεμβάσεις όλη τη χρονιά, για το σκοπό πάλης του ΚΚΕ, την αναγκαιότητα και επικαιρότητα του σοσιαλισμού».

Λάρισα
Λάρισα
Ο Αγγελος Σίμος, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, αναφέρεται στην εξόρμηση της Δευτέρας σε δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες στη Λάρισα (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ΕΚΑΒ, Δασαρχείο, δήμο Λαρισαίων κ.α.), σημειώνοντας: «Η ανταπόκριση που βρήκαμε ήταν σημαντική, γεγονός που δείχνει και την εκτίμηση που έχουν οι εργαζόμενοι σ' αυτούς τους χώρους στο Κόμμα μας για τη μεγάλη προσφορά του στους αγώνες της εργατικής τάξης και του λαού, αλλά και το πολιτικό ενδιαφέρον τους για τις θέσεις και προτάσεις του σχετικά με το σήμερα και το αύριο».

Την εμπειρία του από την εξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη» σε σπίτια της συνοικίας του μεταφέρει ο Αποστόλης Παπανικολάου, από την ΚΟΒ 4ου Διαμερίσματος Λάρισας του ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι η διακίνηση του «Ριζοσπάστη» αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως «ευκαιρία να συζητήσουμε με λαϊκούς ανθρώπους της συνοικίας για τη Διακήρυξη της ΚΕ και τα 100 χρόνια ύπαρξης και δράσης του τιμημένου Κόμματός μας, διαπιστώνοντας, για μια ακόμα φορά, ότι ο απλός κόσμος, ο εργάτης, ο άνεργος, ο μικρός επαγγελματίας και βιοτέχνης, ο φτωχός συνταξιούχος θέλει ν' ακούσει τι λέει το ΚΚΕ. Κι αυτό μας χρεώνει με μεγαλύτερη ευθύνη, ως κομμουνιστές, να ανοιχτούμε ακόμα περισσότερο σ' αυτό τον κόσμο, ν' αποκτήσουμε μόνιμη και σταθερή επαφή μαζί του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ