Τρίτη 16 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Εταξε ακόμα πιο «τολμηρά» αντιλαϊκά μέτρα

Ο Κυρ. Μητσοτάκης είπε στην ομιλία του ότι τα χρόνια διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα έχουν «οδυνηρές συνέπειες για το μέλλον». Αμφισβήτησε ότι υπάρχει «καθαρή έξοδος» για την εγχώρια καπιταλιστική οικονομία και ότι θα συνεχιστεί η «επιτήρησή» της από τους δανειστές και εταίρους της στο εξωτερικό.

Στηλίτευσε και τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που «πνίγουν την πραγματική οικονομία», όπως είπε, ενώ προέβλεψε ότι αν παραμείνει ο Αλ. Τσίπρας στην εξουσία και μετά το καλοκαίρι, οπότε λήγει επισήμως το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, θα αναλάβει και άλλες τέτοιες «δεσμεύσεις», στη γνωστή μεταξύ τους κόντρα για το ποιος μπορεί να εξασφαλίσει περισσότερο «χώρο» για τη στήριξη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Παραπέρα, κάνοντας ουσιαστικά «αβάντα» στην κυβέρνηση ώστε να προωθήσει ακόμα περισσότερα μέτρα υπέρ του κεφαλαίου, επανέλαβε τη γνωστή κριτική του προς την κυβέρνηση ότι ακόμα και τα «σωστά» που της ζητούν οι δανειστές δεν μπορεί να τα εφαρμόσει γιατί τάχα τις ιδιωτικοποιήσεις και τις υπόλοιπες καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις «δεν τις πιστεύετε και δεν τις θέλετε», προσθέτοντας ως επιπλέον μομφή στην κυβέρνηση ότι βάζει εμπόδια στην «επιχειρηματικότητα» και δεν προσελκύει «επενδύσεις». Ολα αυτά ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει «την μπουκιά από το στόμα» της ΝΔ και μαζί τα εύσημα του κεφαλαίου σε εσωτερικό και εξωτερικό.

Επανέλαβε δε την απαράδεκτη θέση της ΝΔ για λήψη απόφασης υπέρ απεργίας με τη σύμφωνη γνώμη του 50%+1 των εργαζομένων, προπαγανδίζοντας παράλληλα την ταύτιση συμφερόντων του εκμεταλλευόμενου με τον εκμεταλλευτή του, λέγοντας ότι «ο εργαζόμενος έχει μόνο να κερδίσει αν πηγαίνει καλά η επιχείρηση» όπου εργάζεται, συμπληρώνοντας στο ίδιο κλίμα ότι «ρόλος του κράτους είναι να στηρίξει την επιχειρηματικότητα».

Εξάλλου, προσπαθώντας να φανεί πιο αποφασισμένος για το κεφάλαιο στην προώθηση μέτρων παραπέρα ενίσχυσης της κερδοφορίας του και φτηνού δανεισμού του, έταξε ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση θα προωθήσει ένα «τολμηρό πρόγραμμα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων ώστε να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση με χαμηλό κόστος».

Ταυτόχρονα, ως απόδειξη αυτής της «υπεύθυνης» για το κεφάλαιο στάσης της ΝΔ, που πασχίζει να εξασφαλίσει πρόσθετα κονδύλια από το εξωτερικό για την αναθέρμανση της καπιταλιστικής οικονομίας, παρέπεμψε στις «εξαλλοσύνες» του ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση από τη μία, και από την άλλη στο τι κάνει σήμερα η ΝΔ, που ως «υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση» καλεί τους ξένους «επενδυτές» να φέρουν εδώ διαθέσιμά τους, έστω και υπό διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν μπορεί να χειριστεί τις ευρύτερες γεωπολιτικές εξελίξεις σε όφελος της χώρας», παρότι «η γενικότερη διεθνής συγκυρία είναι ευνοϊκή», σε άλλη μια απόδειξη της μεταξύ τους στρατηγικής ταύτισης στο να παίξουν «στα γεμάτα» στους επικίνδυνους για το λαό ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς σε Ανατολική Μεσόγειο και Βαλκάνια, για τη γεωστρατηγική αναβάθμιση των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ