Κυριακή 7 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
ΚΡΗΤΗ
Πρωτάθλημα πρωταθλητριών Ευρώπης

Ο βετεράνος Ούγγρος G.M. Λάγιος Πόρτος με τον οποίο ο Ελληνας πρωταθλητής και G.M. Χριστόδουλος Μπανίκας έφερε ισόπαλο αποτέλεσμα στο Ρέθυμνο
Ο βετεράνος Ούγγρος G.M. Λάγιος Πόρτος με τον οποίο ο Ελληνας πρωταθλητής και G.M. Χριστόδουλος Μπανίκας έφερε ισόπαλο αποτέλεσμα στο Ρέθυμνο
Με δύο νίκες στους δύο πρώτους γύρους, (στον 2ο γύρο νίκησε την ουγγρική ομάδα Γκσούτι Αντάλ 3,5 - 2,5), ξεκίνησε ο πρωταθλητής Ελλάδας «Κύδων Χανίων», στο Πρωτάθλημα Πρωταθλητριών Ευρώπης 2001, που διεξήχθη με επιτυχία στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Στον 3ο γύρο, όμως, αντιμετωπίζοντας μία από τις ισχυρότερες ομάδες της Ευρώπης, την Μπόσνα Σαράγεβο, ηττήθηκε με το σκορ 4,5-1,5. Αναλυτικά αποτελέσματα από τη συνάντηση ήταν: Ντρέεβ - Μπανίκας 1-0, Νικολαΐδης - Σμίριν 0-1, Κ. Γκεοργκίεβ - Χαλκιάς 1-0, Μιλαντίνοβιτς - Ιβάν Σοκόλωφ 1/2, Μοβσεσιάν - Γρίβας 1/2 και Δημ. Μαστροβασίλης - Κόζουλ 1/2.

Στον 4ο γύρο ο «Κύδων» έδινε έναν επίσης δύσκολο αγώνα με τη Ρωσική Ομάδα «Γκαζόβικ».

* Στην πρόσφατη συνάντηση Ευρώπης - Ασίας, στις γυναίκες, η Κίνα έδειξε για μια ακόμη φορά, ότι είναι η παγκόσμια δύναμη στο σκάκι. Πρώτη τερμάτισε η Ξου Γιουχούα (2502 ΕΛΟ) με 6,5 β. σε 7 αγώνες! 2-4. Χοάνγκ Ταν Τρανγκ (Βιετνάμ 2445), Ζου Τσεν (Κίνα 2497), η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ξιε Ζουν (Κίνα 2553) και οι τρεις με 5 β. 5. Ιοσελιάνι (Γεωργία 2497) 4,5 β. 6. Τσιμπουρντανίτζε (Γεωργία 2513) 3,5 β. κ.ά.

* Ευχαριστούμε τη Νέα Σκακιστική Πρωτοβουλία για το ενημερωτικό δελτίο που μας έστειλε, καθώς και για τις προσπάθειες που κάνει για τη βελτίωση του ελληνικού σκακιού και τις προτάσεις που βάζει στις συνεδριάσεις του ΔΣ της ΕΣΟ. Ελπίζουμε ότι θα συμβάλει και στην πρόσφατη επιθυμία του ισχυρού Ελληνα Γκραντ Μετρ Βασίλη Κοτρωνιά, να επανέλθει σαν αθλητής σε ελληνική ομάδα, τον ΑΟ Παπάγου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ