Παρασκευή 19 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ - ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Απόφαση για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, κατόπιν πιέσεων...

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--

Οι κυβερνήσεις Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου ανακοίνωσαν χτες πως θα ξαναρχίσουν σύντομα τις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις για τη λεγόμενη «ομαλοποίηση» των διμερών σχέσεων στις Βρυξέλλες παρά το γεγονός ότι παραμένουν ασύλληπτοι οι δράστες της δολοφονίας του Σέρβου Κοσσοβάρου πολιτικού Ολιβερ Ιβάνοβιτς.

Την εξέλιξη ανακοίνωσε χτες εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, τονίζοντας ότι ήταν το αποτέλεσμα προχτεσινοβραδινής τηλεφωνικής επικοινωνίας ανάμεσα στους Προέδρους Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, και Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι. Αρχικά η σερβική πλευρά έθετε ως όρο για τη συνέχεια των συνομιλιών τη σύλληψη των δραστών της δολοφονίας του Ολιβερ Ιβάνοβιτς, ο οποίος κηδεύτηκε χτες στο νέο νεκροταφείο του Βελιγραδίου μπροστά σε πλήθος πολιτών, υψηλόβαθμων νυν και πρώην κυβερνητικών αξιωματούχων και εκπροσώπων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Η χήρα του δολοφονηθέντος, Μιλένα Πόποβιτς - Ιβάνοβιτς, ανακοίνωσε, μετά το τέλος της τελετής, σε δημοσιογράφους πως τόσο η ίδια όσο και ο γιος της δεν πρόκειται να επιστρέψουν στο Κοσσυφοπέδιο, λόγω του κλίματος ανασφάλειας, βίας και τρόμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ