Σάββατο 27 Γενάρη 2018 - Κυριακή 28 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνεχίζουν τον αγώνα οι εργαζόμενοι στην «ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ»

Παράνομη έβγαλε το δικαστήριο την απεργία τους

Συγκέντρωση στο εργοτάξιο του Βοτανικού πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής εργαζόμενοι στην εταιρεία «ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ», που μαζί με το κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας αγωνίζονται εδώ και μήνες για στοιχειώδη δικαιώματα, την καταβολή των δεδουλευμένων μηνών και την τήρηση μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Επιπλέον, απαιτούν την ανάκληση απολύσεων που έχει κάνει η εργοδοσία το τελευταίο διάστημα προκειμένου να κάμψει τον αγώνα τους. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους, συνδικάτα από την Κλωστοϋφαντουργία, το Φάρμακο και το Φυσικό Αέριο.

Ακολούθησε κινητοποίηση στο Ειρηνοδικείο Καλλιθέας, όπου εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει εργαζόμενοι κατά της εταιρείας για τους απλήρωτους μισθούς. Η απόφαση θα βγει το επόμενο διάστημα.

Στο μεταξύ, το δικαστήριο έκρινε παράνομη την απεργία που είχε κηρυχθεί από το κλαδικό Συνδικάτο για χτες, ύστερα από αγωγή της εργοδοσίας. Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους προχώρησαν στις παραπάνω κινητοποιήσεις και συνεχίζουν τον αγώνα τους με επίσχεση εργασίας.

Το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης που έκρινε την απεργία παράνομη στηρίχθηκε σε διαδικαστικά ζητήματα (όπως ο τρόπος ορισμού προσωπικού ασφαλείας), ωστόσο αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι το γεγονός ότι η εργοδοσία έσπευσε να αξιοποιήσει στην αγωγή της την απεργοκτόνα διάταξη που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πριν από λίγες μέρες, κάνοντας «ποδαρικό» στο νέο όπλο που έδωσε η κυβέρνηση στο κεφάλαιο ενάντια στο απεργιακό δικαίωμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ