Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Απορρίφθηκαν αιτήσεις για άρση ασυλίας

Αιτήσεις άρσης ασυλίας των βουλευτών του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη και της ΝΔ Ε. Χαϊτίδη και Γ. Σκρέκα συζητήθηκαν χτες στην Ολομέλεια της Βουλής και η πλειοψηφία των εισηγητών των κομμάτων τάχθηκαν κατά της άρσης.

Για τη Λ. Κανέλλη ζητούνταν η άρση για μία υπόθεση χρεοκοπίας μιας ΕΠΕ παραγωγής ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων, η οποία όμως έχει ρυθμιστεί και έχει ήδη συμφωνηθεί λύση με το μηνυτή. Για τον Ε. Χαϊτίδη για δηλώσεις που θεωρήθηκαν δυσφημιστικές από κάποιον δικηγόρο και για τον Γ. Σκρέκα για παραβίαση του δακτυλίου.

Ο εισηγητής του ΚΚΕ Α. Σκυλλάκος υπενθύμισε ότι το κόμμα αντιτάχθηκε στις προτάσεις για αναθεώρηση της συνταγματικής διάταξης για τη βουλευτική ασυλία για να μην ανοίξει ένας δρόμος ο οποίος θα βάζει εμπόδια στη δράση των βουλευτών και των κομμάτων. Για τις υποθέσεις και συγκεκριμένα της Λ. Κανέλλη είπε ότι πρόκειται για ζήτημα πολύ μικρής σημασίας. Πρόκειται για αντιδικία για κάποια μισθώματα όταν ερήμην της κηρύχτηκε σε πτώχευση η ΕΠΕ, οπότε δεν μπορούσε να προχωρήσει στις πληρωμές, αλλά ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσης στο Εφετείο έχει λυθεί η διαφορά σε συμφωνία και με τον μηνυτή. Τάχθηκε κατά της άρσης της ασυλίας και των άλλων βουλευτών όπως και οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Φ. Κουβέλης παρόλο που είπε ότι οι βουλευτές εάν πήγαιναν στο δικαστήριο θα αθωώνονταν για «λόγους αρχής» όπως είπε, ζήτησε την άρση της ασυλίας της Λ. Κανέλλη και του Γ. Σκρέκα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ