Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΟ ΓΚΑΛΟΠ
«Μία από τα ίδια»

Τις γνωστές «τάσεις» των τελευταίας «κοπής» γκάλοπ επιβεβαιώνει η δημοσκόπηση της «Μέτρον Ανάλυσις» για λογαριασμό του ΑΝΤ-1. Το καινούριο, αλλά αναμενόμενο, είναι η παραπέρα συρρίκνωση της απήχησης του ΚΕΠ, γεγονός που προδικάζει και την «τύχη» του στις επόμενες εκλογές.

Το πανελλαδικό γκάλοπ που πραγματοποιήθηκε από 13 μέχρι 27 Σεπτέμβρη σε δείγμα 2.000 ατόμων επιβεβαιώνει την «ανυποληψία» των δύο μεγάλων κομμάτων στην πλειοψηφία του λαού, αφού μόνο το 26% δηλώνει ικανοποιημένο από την κυβέρνηση και 24,4% από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αντίθετα, το 41,3% δηλώνει ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από την κυβέρνηση (40,7% από τη ΝΔ), ενώ το 31,2% δηλώνει «όχι και τόσο» από την κυβέρνηση (31,5% από τη ΝΔ). Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται κατά 6,5 ποσοστιαίες μονάδες του ΠΑΣΟΚ (36,9% έναντι 30,2%) και ακολουθούν: ΚΚΕ 5,4%, το ΚΕΠ 5,1%, ο ΣΥΝ 3,3%, ΔΗΚΚΙ 1,7%, «άλλο» («αδιευκρίνιστη ψήφος») 17,4%. Στην παράσταση νίκης (ποιος πιστεύετε ότι θα νικήσει στις επόμενες εκλογές;), το 45,8% απαντά η ΝΔ και το 32,9% το ΠΑΣΟΚ. Στο ερώτημα «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό», το 33,1% απαντά τον Κ. Σημίτη, το 29,9% τον Κ. Καραμανλή και το 9,8% το Δ. Αβραμόπουλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «ξεφούσκωμα» του ΚΕΠ προβληματίζει αρκετά στελέχη του, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, κάνουν τώρα «δεύτερες σκέψεις» για το μέλλον του κόμματος του Δ. Αβραμόπουλου και ήδη «αλληθωρίζουν» προς τα δύο μεγάλα κόμματα. Από την άλλη, η Ρηγίλλης διαπιστώνει ότι το κόμμα του Δ. Αβραμόπουλου προσελκύει περισσότερους ψηφοφόρους από το ΠΑΣΟΚ και λιγότερους από τη ΝΔ και από αυτή τη σκοπιά δε βλέπουν άσχημα μια...«αυτόνομη κάθοδο» του ΚΕΠ στις επόμενες εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ