Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
Ετοιμάζουν αδιαφανείς και συνοπτικές διαδικασίες

Τους τρόπους, με τους οποίους θα ξεπεραστούν οι καθυστερήσεις στην εκτέλεση των ολυμπιακών έργων, εξέτασαν χτες τα μέλη της Διυπουργικής Επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Στην ουσία, η αναζήτηση λύσεων που δε λύνει το θέμα της υπέρβασης του κόστους των έργων που θα επιβαρύνει τους εργαζόμενους, θα «περάσει» μέσα από αδιαφανείς και συνοπτικές διαδικασίες στην ανάθεση των έργων.

Τη χτεσινή συνεδρίαση απασχόλησε, κυρίως, ο απολογισμός από την πρόσφατη επίσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Οπως ανέφεραν πληροφορίες κρατήθηκαν «χαμηλοί τόνοι» στην κόντρα κυβέρνησης και «Αθήνα 2004», ενώ ο υπουργός Πολιτισμού, Ευ. Βενιζέλος, έκανε λόγο για «άψογο κλίμα», «παραγωγική συνεργασία» και «αποφάσεις που λύνουν πολλά προβλήματα». Ωστόσο, μετά το τέλος της συνεδρίασης ο υφυπουργός Τύπου, Τηλ. Χυτήρης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει συνείδηση των δυσκολιών, εργάζεται να τις ξεπεράσει, κάνει έργα και πως «όσα έχουν γίνει έως τώρα στην ολυμπιακή προετοιμασία έχουν γίνει από την κυβέρνηση», τροφοδοτώντας την αντιπαράθεση με την «Αθήνα 2004».

Οπως δήλωσε ο Τ. Χυτήρης, αποφασίστηκε να εγκατασταθεί το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ακόμα, είπε ότι ένα από τα δημοσιογραφικά χωριά θα κατασκευαστεί σε έκταση που ανήκει στο Δήμο Αμαρουσίου, ενώ μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου θα έχει επιλεγεί ο εργολάβος για την κατασκευή του προαστιακού σιδηροδρόμου. Ακόμα, ανέφερε ότι το επόμενο Σαββατοκύριακο θα εγκατασταθεί στο Ολυμπιακό Χωριό το εργοτάξιο και της τέταρτης κοινοπραξίας και συμπλήρωσε πως προβλέπεται ότι το 33% του έργου θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 22 Γενάρη 2002.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε ακόμα και το θέμα των καθυστερήσεων σε σημαντικά οδικά έργα, τα οποία δε δημοσιοποιήθηκαν, λόγω των διαβεβαιώσεων που έλαβαν οι «αθάνατοι» ότι θα διευθετηθούν σύντομα. Τα έργα αυτά είναι:

  • Η λεωφόρος Ανδρέα Παπανδρέου στον Πειραιά, προέκταση της νέας λεωφόρου τροχιοδρόμων, που θα συνδέει το λιμάνι με την εθνική και την Αττική Οδό μέσω Δραπετσώνας.
  • Ο ανατολικός κλάδος του «Ολυμπιακού Δακτυλίου» και ειδικότερα τους τρεις ανισόπεδους κόμβους που θα δημιουργηθούν κατά μήκος της λεωφόρου Κηφισίας.
  • Η λειτουργικότητα του επιχειρησιακού σχεδίου μεταφορών λόγω της ακύρωσης των παραπάνω οδικών αξόνων, αλλά και της λεωφόρου Μαραθώνος (από Πικέρμι μέχρι Ραφήνα) και της «υπογειοποίησης» που είχε προγραμματιστεί για την παραλιακή.

Κατά τη χτεσινή συνεδρίαση συγκροτήθηκε ειδική επιτροπή για τη Φιλοξενία με τη συμμετοχή: εκπροσώπου του υπουργείου Ανάπτυξης, του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εργων του ΥΠΕΧΩΔΕ Γ. Χρυσικόπουλου, του γενικού γραμματέα Ολυμπιακών Αγώνων Κ. Καρτάλη και των εντεταλμένων συμβούλων της «Αθήνα 2004» Γ. Πυργιώτη και Σπ. Καπράλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ