Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
Φραστικές αντιπαραθέσεις που κρύβουν την ουσία

Επίθεση στη δικαστική εξουσία από τον πρωθυπουργό

Σε νέες ατραπούς, με αδιευκρίνιστες συνέπειες, μπήκε από χτες το βράδυ ο δικομματικός καυγάς, μετά τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις δικαστικές διώξεις για την υπόθεση του Εθνικού Κτηματολογίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ.Σημίτης, προσχώρησε και προσωπικά στην επιχείρηση «δικαστικοποίησης» της πολιτικής ζωής του τόπου, καθώς φέρεται να μίλησε για «συνεννόηση μεταξύ εισαγγελέων με τη ΝΔ κατά του ΠΑΣΟΚ»... Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στα μέλη του ΕΓ, εκτίμησε ότι αυτή η «συμμαχία» συνιστά «πολιτική επίθεση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε».

Ο πρωθυπουργός, πέρα από το Κτηματολόγιο, αναφέρθηκε και στην υπόθεση της ΔΕΚΑ, λέγοντας πως «δεν είναι τυχαίο» ότι η υπόθεση αυτή ήρθε στο προσκήνιο λίγο πριν την παρουσία του στη ΔΕΘ.

Είχαν προηγηθεί φραστικές επιθέσεις, αλληλοκατηγορίες και σκιαμαχίες μεταξύ υπουργών της κυβέρνησης και στελεχών της ΝΔ, με τις οποίες επιχειρείται να αποκρυβεί η αλήθεια, που είναι μία και μοναδική: ότι και τα δύο κόμματα υπονόμευσαν το μεγάλο αυτό έργο που κινδυνεύει πλέον να ναυαγήσει. Ετσι, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά το τέλμα, στο οποίο έχει περιέλθει το έργο, η κυβέρνηση αρνείται επίμονα όχι μόνο να δεσμευτεί, αλλά και να προχωρήσει σε πρακτικά μέτρα, δηλαδή σε αλλαγές σε θεσμικό επίπεδο στη χρηματοδότησή του από τον κρατικό προϋπολογισμό για την απρόσκοπτη και γρήγορη υλοποίησή του.

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτης, σε χτεσινές του δηλώσεις, αφού κάλεσε τους δημοσιογράφους και τους διευθυντές των εφημερίδων να κάνουν έρευνα πόσες φορές ο εισαγγελέας, Γ. Γεράκης, άσκησε ποινικές διώξεις χωρίς να έχουν αποτέλεσμα και αφού τον κάλεσε να μην εκθέτει τη Δικαιοσύνη, επιτέθηκε στη συνέχεια στη ΝΔ, καταγγέλλοντας ότι πίσω από αυτήν κρύβονται οικονομικά συμφέροντα που επιβουλεύονται το δημόσιο χαρακτήρα του Εθνικού Κτηματολογίου. Προχώρησε, μάλιστα, στην καταγγελία συγκεκριμένου προσώπου του Στυλιανού Κολώνη, εκπροσώπου της εταιρίας RAYMOND ROUDAS, δηλώνοντας ότι αυτός «κρύβεται στα υπόγεια της Ρηγίλλης» και ότι οι Ερωτήσεις και Επερωτήσεις των βουλευτών της ΝΔ «είναι αυτοτελή κείμενα της συγκεκριμένης εταιρίας». Ερωτώμενος για το αν θα καταθέσει τα στοιχεία αυτά στον εισαγγελέα δήλωσε: «Εγώ αφήνω αυτήν την πρωτοβουλία να την πάρουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Αν δεν την πάρουν θα καταθέσω έναν ολόκληρο φάκελο και για το Κτηματολόγιο και για τις άλλες υποθέσεις που έχει χειριστεί ο κ. Γεράκης, στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, στον υπουργό Δικαιοσύνης, στον πρόεδρο Εισαγγελέα Εφετών, στους πάντες, ως πολίτης, όχι ως πολιτικός».

Ο υπεύθυνος του Τομέα ΠΕΧΩΔΕ της ΝΔ Σ. Τσιτουρίδης, απαντώντας παρέθεσε έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία ο Σ. Κολώνης που κατονομάστηκε από τον Κ. Λαλιώτη ήταν συνεργάτης και συνέταιρος με τον Α. Ντέκα της εταιρίας «Ευρωδυναμική», σύζυγο της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κας Φ. Γεννηματά, ο οποίος είναι ανάμεσα στους κατηγορουμένους για κακούργημα της δίωξης Γεράκη.

  • Τα 7 μέλη του ΔΣ της «Κτηματολόγιο ΑΕ» που κατηγορούνται, με κοινή ανακοίνωσή τους δηλώνουν ότι εκτέλεσαν στο ακέραιο τα καθήκοντά τους και προσθέτουν ότι θα συνεργαστούν με τη Δικαιοσύνη, για να λάμψει η αλήθεια.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ