Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ενα σημαντικό εφόδιο

Είναι μια σημαντική μέρα για το ΚΕΘΕΑ, έλεγε και ξανάλεγε - όχι από έπαρση - αλλά από επιστημονική ικανοποίηση ο πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ Ν. Παρασκευόπουλος, για τα αποτελέσματα της έρευνας που μπορεί να διεκδικήσει παγκόσμια αποκλειστικότητα.

Ηταν, όμως, και μια σημαντική μέρα, όχι μόνο για το ΚΕΘΕΑ, αλλά για όλους όσοι αγωνίζονται ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Τα πορίσματα αυτής της έρευνας είναι εφόδια για όσους θέλουν τη ζωή χωρίς εξαρτήσεις.

Το ΚΕΘΕΑ είναι σύμβουλος του ΟΗΕ, ενώ ο διευθυντής του Χ. Πουλόπουλος είναι πρόεδρος της Συμβουλευτικής και Επιστημονικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας θεραπευτικών Κοινοτήτων. Τα θύμισε χτες ο Ν. Παρασκευόπουλος, σημειώνοντας ότι ο διευθυντής του ΚΕΘΕΑ αποποιείται τον τίτλο του προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

«Κι όμως, με τόσες "περγαμηνές", η κυβέρνηση σας βγάζει εκτός του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ)», παρατήρησε δημοσιογράφος.

Εσείς ξέρετε πιο πολλά πράγματα, είπε ο Ν. Παρασκευόπουλος, ενώ λίγο αργότερα - όταν ρωτήθηκε - ο Χ. Πουλόπουλος είπε: «Δεν αφορά μόνον το ΚΕΘΕΑ, αφορά και κάποιους άλλους φορείς. Δε ρωτηθήκαμε ούτε σε σχέση με τις νέες προτεραιότητες βάσει των οποίων φτιάχτηκε το νέο ΔΣ, ούτε σε σχέση με τη σύνθεση των νέων οργάνων».

Η παριστάμενη πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Α. Κοκκέβη, παρότι χαρακτήρισε «πολύ σημαντική οποιαδήποτε προσπάθεια κάνουν τα προγράμματα για την αξιολόγηση των υπηρεσιών», δεν είπε τίποτε για τον εξοβελισμό του ΚΕΘΕΑ από το ΔΣ του ΟΚΑΝΑ.

Το υπουργείο Υγείας απαξίωσε - παρότι προσκλήθηκε - να παραστεί στην παρουσίαση τόσο σημαντικών επιστημονικών πορισμάτων που μπορούν να αποτελέσουν βέλη στη φαρέτρα κατά των ναρκωτικών.

Και το ερώτημα είναι: Θα «απεξαρτηθεί» κατ' ελάχιστον η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και να συμπεριλάβει στο ΔΣ του ΟΚΑΝΑ το ΚΕΘΕΑ, έστω και σε αυτό το περιορισμένο για τους κοινωνικούς φορείς ΔΣ του ΟΚΑΝΑ, όπως προβλέπεται στην υπό συζήτηση τροπολογία στη Βουλή;


Γ. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ