Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΡΕΤΟΡΙΑ.-- Εντείνονται οι διαμάχες ανάμεσα σε υψηλόβαθμα στελέχη του ΑΝC σε σχέση με το «μέλλον» του Νοτιοαφρικανού Προέδρου, Τζέικομπ Ζούμα, καθώς αυξάνονται οι πιέσεις για πρόωρη αποχώρησή του από τον προεδρικό θώκο με φόντο τις κατηγορίες που τον βαραίνουν για διαφθορά. Ο αντιπρόεδρος της Ν. Αφρικής, Σίριλ Ραμαφόσα, μιλώντας χτες βράδυ στο ΒΒC δήλωσε πως έχει ξεκινήσει «άμεσες συνομιλίες» με τον 75χρονο Πρόεδρο Ζούμα «για τη μεταβίβαση εξουσίας». Ας σημειωθεί πως το προγραμματισμένο για σήμερα διάγγελμα του Προέδρου Ζούμα για την κατάσταση της χώρας στο Κοινοβούλιο αναβλήθηκε «μέχρι νεωτέρας».

ΟΤΤΑΒΑ - ΣΙΚΑΓΟ.-- Ο Καναδός πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό, ξεκίνησε χτες τετραήμερη περιοδεία σε μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ με στόχο την πραγματοποίηση ομιλιών και συζητήσεων με κεντρικό θέμα τρόπους ενίσχυσης των δημόσιων υπηρεσιών για την προώθηση των αμερικανο-καναδικών οικονομικών και πολιτικών σχέσεων. Πρώτος σταθμός του Τριντό είναι το Ιδρυμα Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου. Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Σαν Φρανσίσκο. Τελευταίος σταθμός αυτής της άτυπης περιοδείας του θα είναι το Λος Αντζελες ενώ συνεχίζεται ο τελευταίος γύρος παζαριών για την «επαναδιαπραγμάτευση» της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου Βόρειας Αμερικής (NAFTA).

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Μήνυση κατά της βρετανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Tesco» και αποζημιώσεις ύψους 5,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατέθεσαν, χτες, δικηγόροι - εκπρόσωποι πολλών δεκάδων γυναικών που εργάζονται σε υποκαταστήματα του μονοπωλίου επειδή η διοίκηση της εταιρείας τις πληρώνει λιγότερο σε σχέση με άνδρες συναδέλφους τους πάνω στο ίδιο αντικείμενο εργασίας. Τη μαζική εκπροσώπηση γυναικών εργαζομένων των σούπερ μάρκετ «Tesco» ανέλαβε η δικηγορική εταιρεία «Leigh Day».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ