Παρασκευή 28 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΠΥΡΓΟΥ
Προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις

Μαζική σύσκεψη χτες και αποφάσεις σε αγωνιστική κατεύθυνση

Προς αγωνιστικές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι οικοδόμοι του Πύργου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που τους ταλανίζουν και είναι απόρροια της αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής. Η ανεργία, η επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση κ.ά., ήταν τα ζητήματα που απασχόλησαν τη μαζική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χτες, μετά από κάλεσμα του Συνδικάτου Οικοδόμων Πύργου.

Ο Π. Σταθάς, πρόεδρος του Συνδικάτου, ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους για τα διαλυτικά σχέδια της κυβέρνησης για την κοινωνική ασφάλιση και τις τελευταίες προσπάθειες των κατασκευαστών να ανατρέψουν τον αντικειμενικό προσδιορισμό των ενσήμων, προσφεύγοντας μαζικά στα δικαστήρια, αλλά και για την έξαρση της ανεργίας.

Ομόφωνα αποφασίστηκε η αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων: Αμεσα μέτρα για τους άνεργους του νομού. Αύξηση των επιδομάτων ανεργίας και του χρόνου επιδότησης. Οι ημέρες επιδότησης να έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη. Να υπερασπίσει σοβαρά το ΙΚΑ τα συμφέροντά του στα δικαστήρια, ώστε να μην επιστραφούν εισφορές 50 δισ. δρχ. στους κατασκευαστές. Να μη πληρώσει ο ΟΕΚ την κατασκευή του Ολυμπιακού χωριού. Αύξηση των συντάξεων στο 80% του βασικού μισθού. Αναγνώριση και διανομή των υπέρ αγνώστων ενσήμων. Σύνταξη στα 55 για τα βαρέα και στα 60 χρόνια γενικά. Αμεση έκδοση των συνταξιοδοτικών αποφάσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ