Παρασκευή 28 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
Ζητά περισσότερα δικαιώματα

Καταγγέλλει τη στάση του ΥΕΝ απέναντι στα αιτήματά τους για συνδικαλιστική δράση

Τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Σταύρο Σουμάκη καταγγέλλει η Πανελλήνια Ενωση Υπαλλήλων Λιμενικού Σώματος για τη φραστική επίθεση που εξαπέλυσε στο προεδρείο της Ενωσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε πριν μερικές μέρες στο γραφείο του. Ο υπουργός αμφισβήτησε τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των λιμενικών και άφησε πολλά ερωτηματικά για τις διαφαινόμενες διαθέσεις της κυβέρνησης να ανακόψει τη συνδικαλιστική δράση του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας.

«Ο υπουργός εντελώς απρόκλητα, παρουσία του γενικού γραμματέα του ΥΕΝ και του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος αναφέρθηκε, όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία, με φράσεις απαξιωτικές για τον κλάδο και την προσφορά του, ενώ στράφηκε και κατά του θεσμού του συνδικαλισμού, γενικά, φράσεις που δεν τιμούν τον ίδιο ούτε σαν υπουργό, ούτε σαν παλιό συνδικαλιστή, όπως μας είχε δηλώσει ότι ήταν». Η πρωτοφανής στάση του ΥΕΝ προκάλεσε εύλογα ερωτηματικά, δεδομένου ότι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, στο τελευταίο συνέδριο των λιμενικών, είχε αναγνωρίσει τη συμβολή των συνδικαλιστών στην επίλυση των προβλημάτων του προσωπικού και στην αναβάθμιση, γενικά, των υπηρεσιών τους.

Στην ανακοίνωσή της, η Ενωση επισημαίνει ότι «ο αγώνας της για ένα σύγχρονο και ισχυρό ΛΣ που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και προσδοκίες του ελληνικού λαού θα συνεχιστεί μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος της. Η εποχή που ο ένστολος εθεωρείτο πολίτης β` κατηγορίας πέρασε ανεπιστρεπτί. Καλούμε τον κ. ΥΕΝ να απομονώσει το κατεστημένο και αυτούς που κρύβονται πίσω από τις κουρτίνες (δική του η φράση) και τον παρασύρουν σε καταστάσεις που δεν πιστεύει, να αγκαλιάσει και να τιμήσει όπως του αξίζει, το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος και με γόνιμο και πολιτισμένο διάλογο (χωρίς απειλές και χαρακτηρισμούς) με την Ενωση να προχωρήσουμε όλοι μαζί στον εκσυγχρονισμό του ΛΣ του 21ου αιώνα. Τέλος, θέλουμε να γνωρίσουμε σ' αυτούς που παραπληροφορούν τον κ. ΥΕΝ, ότι συνδικαλισμό στις Ενοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας έχουν όλες οι χώρες της ΕΕ εδώ και 30 τουλάχιστον χρόνια».

Στην αρχή της συνάντησης, πριν ξεσπάσει η «φουρτούνα στο γραφείο του ΥΕΝ, ο υπουργός είχε ζητήσει από τους συνδικαλιστές να του αναφέρουν ποια θεωρούν ότι είναι τα σοβαρότερα προβλήματα, που χρήζουν άμεσης επίλυσης. Οι συνδικαλιστές πρόλαβαν να του πουν - πριν ...εξαντληθεί η υπομονή του - ότι θεωρούν σαν πρώτης προτεραιότητας θέμα την ψήφιση νόμου για την αύξηση των οργανικών θέσεων, ώστε να φτάσουν συνολικά τις 10.000 θέσεις, την πρόσληψη 2000 λιμενικών αντί των προβλεπόμενων 800 μέσα στο χρόνο και τη θέσπιση ενός σύγχρονου εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας του Λιμενικού Σώματος, διότι αυτός που ισχύει σήμερα συντάχθηκε το 1969 επί δικτατορίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ