Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα μνημόνια θα συνεχίζονται... και μετά το «τέλος του προγράμματος»

Ανεξάρτητα από το εάν στον τίτλο αναγράφεται «πρόγραμμα ελληνικής ιδιοκτησίας» θα συνεχίζονται τα ματωμένα πλεονάσματα, οι κατευθύνσεις της ΕΕ, η θωράκιση των κερδών του κεφαλαίου και η φτωχοποίηση του λαού

  • Την προσήλωση της κυβέρνησης στην αντιλαϊκή πολιτική, που δημιούργησε προϋποθέσεις «επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος», εκθείασε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Π. Μοσκοβισί, στη χτεσινή συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα.
  • Στο ότι η αντιλαϊκή πολιτική θα συνεχιστεί συνηγορεί και ο ΣΕΒ, με δήλωσή του ότι «οι διαρθρωτικές προκλήσεις μετά το τέλος του προγράμματος δεν επιτρέπουν εφησυχασμό ούτε πισωγύρισμα σε πολιτικές που έβλαψαν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας».
  • ΚΚΕ: Αν κάτι επιβεβαίωσε ο επίτροπος Μοσκοβισί είναι ότι το τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 και η έξοδος στις αγορές δεν θα σημαίνουν καθόλου το πραγματικό και ουσιαστικό τέλος των μνημονίων, τη στιγμή που θα συνεχίζονται τόσο οι παλιές και οι νέες δεσμεύσεις, όσο και η αυστηρή επιτροπεία, που ισχύει, άλλωστε, για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης και της ΕΕ.

ΣΕΛ.  5

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ