Πέμπτη 22 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
Νομικά τερτίπια για να μη δει ο λαός το πραγματικό σκάνδαλο

Τα αποπροσανατολιστικά παιχνίδια από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τη ΝΔ ξεκίνησαν με το «καλημέρα» της συζήτησης στην Ολομέλεια για τη σύσταση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης σχετικά με την υπόθεση «Novartis». Από την έναρξη της διαδικασίας και για περίπου 3 ώρες, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ «κονταροχτυπιούνταν» για τα διαδικαστικά και συγκεκριμένα για το αν θα πρέπει να στηθούν 10 κάλπες ή 1 όπως ήθελε η ΝΔ, αρχίζοντας ένα γαϊτανάκι μεταξύ τους αν πρόκειται για «παρεμπίπτον ζήτημα», δηλαδή για ζήτημα «που σύμφωνα με το σχετικό άρθρο 67 του Κανονισμού της Βουλής επηρεάζει τη συζήτηση ή τη λήψη απόφασης» κ.ο.κ.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ η επιλογή για τις 10 κάλπες αιτιολογήθηκε ως απαραίτητη για να διασφαλιστεί πως κάποιο άτομο δεν θα παραπεμφθεί εφόσον δεν ψηφιζόταν από 151 βουλευτές, ενώ η ΝΔ έθεσε θέμα να αποφασίσει η Ολομέλεια της Βουλής για τον αριθμό ζητώντας να στηθεί μία κάλπη, λέγοντας ότι στο αίτημα που κατατέθηκε από το κυβερνών κόμμα δεν υπάρχει εξειδίκευση σε πρόσωπα, ενώ εστίασε και στο ότι η πρόταση δεν περιελάμβανε και τον σημερινό υπουργό Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλή.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης επισήμανε ότι «ο ελληνικός λαός και όσοι παρακολουθούν, με όλα αυτά τα νομικά τερτίπια και όπως τα έχετε φτιάξει - γιατί εσείς τα έχετε φτιάξει - στη διερεύνηση των σκανδάλων, δεν βρίσκουν άκρη».

Τους υπενθύμισε ότι όλοι μαζί συνέβαλαν με παρόμοια παιχνίδια να τελειώσει με συνοπτικές διαδικασίες η Επιτροπή για την υπόθεση Παπαντωνίου και αυτή να γυρίσει πίσω στη Δικαιοσύνη, ενώ επισήμανε ότι το ΚΚΕ ζητά η διερεύνηση της υπόθεσης να πάει μέχρι τέλους.

Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να εξεταστούν όλα τα αδικήματα, είτε έχουν παραγραφεί είτε όχι και αν προκύψουν και νέα πρόσωπα εκτός από τα 10, να διερευνηθούν κι αυτά, αναφέροντας: «Τι λέμε, λοιπόν; Αναφέρονται δέκα πρόσωπα. Είναι ένοχοι; Εμείς λέμε, εξετάζονται αν είναι. Υπάρχουν κι άλλοι; Γιατί δεν προτείνονται; Αντί για δέκα, ας είναι έντεκα ή δώδεκα. Τέτοια πρόταση δεν ακούστηκε. Εμείς δεν έχουμε αντίρρηση να είναι και έντεκα και δώδεκα και δεκαπέντε, αν προκύπτουν», αλλά «τέτοια πρόταση δεν κατατέθηκε».

Σε ό,τι αφορά τους μάρτυρες σημείωσε ότι θα πρέπει να κληθούν και οι κουκούλες να βγουν, ενώ επισήμανε ότι για το ΚΚΕ «δεν έχει σημασία εάν οι νόμοι δίνουν τη δυνατότητα να παραγράφονται αδικήματα που εκτελέστηκαν από υπουργούς ή άλλους. Δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι να ανοίξει συνολικά η υπόθεση. Αυτό είναι ένα σοβαρό ζήτημα. Και όσο μπορούμε, θα συμβάλουμε για να μάθει και ο ελληνικός λαός τι συμβαίνει με αυτά τα σκάνδαλα. Γιατί το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι ότι η Υγεία και το Φάρμακο είναι στον τζόγο της αγοράς. Και αυτό το στηρίζετε όλοι σας, στηρίζοντας το σύστημα (...) Με αυτήν τη θέση, λοιπόν, εμείς, μπορούμε να προχωρήσουμε. Σε διαφορετική περίπτωση, δεν έχουμε καμία όρεξη και καμία διάθεση να συμμετέχουμε, ούτε θα πάρουμε την ευθύνη, σε ένα θέατρο που θα αποδειχθεί στην πορεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ