Πέμπτη 22 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Το ΚΚΕ λέει «όχι» στα παιχνίδια και την κοροϊδία

Την κοροϊδία και την υποκρισία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία εμφανίζεται ως «αρχάγγελος της κάθαρσης», που τάχα θα εξυγιάνει τον καπιταλισμό, ανέδειξε στην τοποθέτησή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης. Οπως τόνισε, η υπόθεση «Novartis» είναι η επανάληψη του ίδιου σκηνικού που είχε στηθεί με την υπόθεση της «Siemens», με τα εξοπλιστικά κ.λπ. Τα κόμματα - στυλοβάτες αυτού του σάπιου συστήματος, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, κάθε φορά, όπως σημείωσε, παριστάνουν τους έκπληκτους, όταν κάποιο σκάνδαλο έρχεται στο φως στο πλαίσιο των σφοδρών ανταγωνισμών των επιχειρηματικών ομίλων και επιδίδονται σε βαρύγδουπες εκφράσεις «για το τέλος της διαπλοκής» και για «το μαχαίρι που θα φτάσει στο κόκαλο». Ομως, είναι τα ίδια κόμματα που ως κυβερνήσεις έχουν διαμορφώσει ένα δαιδαλώδες θεσμικό πλαίσιο, το οποίο διατηρεί η σημερινή κυβέρνηση, που στην «καλύτερη περίπτωση να βρεθεί ένας που θα είναι το φύλλο συκής».

«Δουλεύετε τον κόσμο ψιλό γαζί», τόνισε, «ότι μπορούν να αντιμετωπιστούν τα σκάνδαλα και ότι θα φέρετε την κάθαρση». «Δηλαδή τι θα κάνετε - ρώτησε - θα γκρεμίσετε τις πολυεθνικές; Θα τις βάλετε στη σειρά;», «δημιουργείτε την εντύπωση, κοροϊδεύοντας τους εργαζόμενους, ότι θα βάλετε νόμους για υγιή ανταγωνισμό στον καπιταλισμό, όταν είναι ο θάνατός σου η ζωή μου» και κάλεσε την κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα «να πουν έστω μία χώρα που αντιμετωπίστηκαν τα σκάνδαλα», τα οποία δεν είναι ιδιαιτερότητα της Ελλάδας, αλλά «υπάρχουν και στις ΗΠΑ, που η κυβέρνηση έχει ερωτευτεί παράφορα», σημείωσε και τόνισε: «Αθωώνετε το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, και μάλιστα δίνετε εξετάσεις ότι μπορείτε να το υπηρετήσετε πολύ καλά, παραπλανώντας το λαό ότι μπορείτε να το κάνετε ηθικό».

Επισήμανε ότι η διαφθορά και τα σκάνδαλα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με δικαστικό τρόπο, γιατί είναι σύμφυτα φαινόμενα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και ο λόγος, ανέφερε, είναι ότι «το κίνητρο της παραγωγής στον καπιταλισμό δεν είναι οι ανθρώπινες, λαϊκές ανάγκες, αλλά το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους». «Οι φαρμακοβιομηχανίες, οι καπιταλιστές παράγουν για να βγάλουν κέρδος» και «όσο το κίνητρο της παραγωγής είναι το κέρδος, ο καπιταλισμός δηλαδή, τόσο θα είναι αδίστακτοι στις μεθόδους που χρησιμοποιούν για να εξασφαλίσουν μεγαλύτερο κέρδος, πολύ περισσότερο όταν υπάρχει και σκληρός ανταγωνισμός ανάμεσα σε μεγάλα μονοπώλια».

Δείχνοντας το μέγεθος της βαρβαρότητας του συστήματος, αναφέρθηκε στην αγοραπωλησία ακόμα και ανθρώπινων οργάνων, πίσω από την οποία βρίσκονται «κορυφαίες μεγαλοκλινικές», όπως σημείωσε, «στην Ελβετία και στις άλλες ανεπτυγμένες χώρες» ή στη χρησιμοποίηση ανθρώπων ως πειραματόζωων από μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες.

Ειδικά για την υπόθεση «Novartis» ανέφερε ότι οι μέθοδοί της «είναι συνήθης καθημερινή δουλειά όλων αυτών» και αυτό το γνωρίζουν κυβέρνηση και αστικά κόμματα, αλλά το συσκοτίζουν «γιατί έχουν την ίδια στρατηγική», αυτήν της υπεράσπισης του καπιταλισμού, «αυτού του απάνθρωπου συστήματος που εμπορευματοποιεί και την ανθρώπινη ζωή». Ενα σύστημα που, τόνισε, «έχει σαπίσει, έχει τελειώσει και είναι αντικειμενική ανάγκη η ανατροπή του, γιατί έχουν ωριμάσει όλες οι προϋποθέσεις για να περάσει η κοινωνία σε άλλη μορφή οργάνωσης, όπου θα κινείται με γνώμονα την κάλυψη των ανθρώπινων αναγκών και όχι το καπιταλιστικό κέρδος».

Οσον αφορά την Προανακριτική, σημείωσε ότι «είπαμε να γίνει με την προϋπόθεση να πάει μέχρι τέλους», ξεκαθαρίζοντας πως αν επαναληφθεί αυτό που έγινε με την υπόθεση Παπαντωνίου που ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα την έκλεισαν με συνοπτικές διαδικασίες και την επέστρεψαν στη Δικαιοσύνη, «αν ξαναπαιχτεί το ίδιο θέατρο, εμείς δεν θα συμμετέχουμε σε τέτοια κοροϊδία».

Υπογράμμισε ότι «ανεξάρτητα από νόμους και γραφές, η Βουλή δεν είναι το ανώτατο όργανο, αυτή θα αποφασίσει, θα καλέσει τους πάντες, θα έρθουν οι μάρτυρες και θα έρθουν να καταθέσουν επωνύμως». Ειδικά για τους προστατευόμενους μάρτυρες, υπενθύμισε ότι είναι ο νόμος που ψήφισε η ΝΔ και είχε καταγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ, και πρόσθεσε ότι «τους ξέρουν οι μυστικές υπηρεσίες και οι Αμερικανοί. Επομένως όχι παιχνίδια».

Κατέληξε λέγοντας ότι «το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε τουλάχιστον ένα μέρος της αλήθειας να αποκαλυφθεί και ο ελληνικός λαός να αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει και τι παιχνίδια παίζονται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ