Τρίτη 27 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκτός κυβέρνησης η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας

Δεκτή έκανε ο πρωθυπουργός την παραίτηση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου, την οποία υπέβαλε αφού δημοσιοποιήθηκε ότι έλαβε 23.000 ευρώ ως επιδότηση ενοικίου για δύο χρόνια, κάνοντας χρήση πρόνοιας του νόμου για τους βουλευτές και για εξωκοινοβουλευτικά μέλη κυβέρνησης να λαμβάνουν επιδότηση διαμονής εφόσον δεν διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία στην Αθήνα.

Σε δήλωσή της, η πρώην υπουργός επικαλέστηκε το δικαίωμα που δίνει ο νόμος 4336/2015 και το οποίο «απολαμβάνουν από το 1994 όλοι οι βουλευτές που δεν έχουν έδρα την Αθήνα, χωρίς άλλες εισοδηματικές προϋποθέσεις». Διευκρινίζει ότι ως βουλευτής Επικρατείας, κατά τη διάρκεια της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δεν αιτήθηκε να λάβει την εν λόγω επιδότηση, για την ύπαρξη της οποίας πληροφορήθηκε, όπως δηλώνει, από συναδέλφους της μήνες μετά τη θεσμοθέτησή της.

«Από τον Αύγουστο 2017, οπότε έληξε η περίοδος για την οποία είχα αιτηθεί την επιδότηση, σταμάτησα να την λαμβάνω, καθώς δεν κατέθεσα νέα αίτηση», προσθέτει.

Υποστηρίζει ακόμα πως «καθώς η επιδότηση αποτελεί τμήμα της αμοιβής» της, ουδέποτε διανοήθηκε ότι υπήρχε κάτι μεμπτό στην επιλογή της. Υπερασπιζόμενη το έργο της ως αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, δηλαδή αυτό της «ανακύκλωσης» της μερικής και κακοπληρωμένης εργασίας ανάμεσα στους χιλιάδες ανέργους, είπε: «Δεν ήρθα στην Ελλάδα για να γίνω πλουσιότερη», αλλά «επειδή μοναδικό μου μέλημα ήταν πάντα να υπηρετήσω την προσπάθεια να ξεπεράσει η χώρα μου την οικονομική κρίση, δηλώνω ότι κίνησα ήδη τις διαδικασίες επιστροφής των χρημάτων. Ζητώ από τους συμπολίτες μου να με κρίνουν για το έργο μου».

Η αποπομπή δεν κρύβει προνόμια και πολιτική «ανακύκλωσης της ανεργίας»

Σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει για τις δηλώσεις και την παραίτηση της Ρ. Αντωνοπούλου:

«Η κυρία Αντωνοπούλου, εκτός όλων των άλλων προκλητικών, που προσπάθησε εκ των υστέρων να δικαιολογήσει, κρίνεται προφανώς και για το έργο της, ως η υπουργός "ανακύκλωσης της ανεργίας", μέσα από κακοπληρωμένα προγράμματα μιας χρήσης, κοροϊδίας και επιδότησης της μεγαλοεργοδοσίας. Η αποπομπή της από την κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει ούτε την ανοχή και την όψιμη ευαισθησία στα προκλητικά προνόμια, ούτε πάνω απ' όλα την κυβερνητική πολιτική στο πρόβλημα της ανεργίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ