Τρίτη 27 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Σήμερα διαδηλώνουν σωματεία και φορείς

Στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη

Από την αγωνιστική «υποδοχή» που επιφύλαξαν σωματεία και φορείς προ ημερών στην αντίστοιχη κυβερνητική φιέστα στην Πάτρα
Από την αγωνιστική «υποδοχή» που επιφύλαξαν σωματεία και φορείς προ ημερών στην αντίστοιχη κυβερνητική φιέστα στην Πάτρα
Με συγκέντρωση απόψε, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη απαντούν συνδικάτα και φορείς της Πελοποννήσου στην «αναπτυξιακή» φιέστα που στήνει η κυβέρνηση, η οποία ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα.

Στο κάλεσμά τους σε εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα της περιοχής μεταξύ άλλων σημειώνουν: «Εμείς οι εργαζόμενοι ξέρουμε πολύ καλά, το έχουμε ζήσει στο πετσί μας, τι σημαίνει επενδύσεις και επιχειρηματικότητα, ξέρουμε καλά ότι κανένας επιχειρηματίας δεν επενδύει για να δώσει θέσεις εργασίας και εισόδημα στους εργαζόμενους. Επενδύει για να βγάλει κέρδη. Για να γίνουν "ανταγωνιστικές" οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις είναι όρος οι εργαζόμενοι να γίνουν ακόμη πιο φθηνοί, πιο ευέλικτοι, πιο υποταγμένοι.

Το συνέδριο αφορά τους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της Ενέργειας, τους tour operators, τους μεγαλοξενοδόχους, τους μεγαλοεξαγωγείς αγροτικών - κτηνοτροφικών προϊόντων, τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Γι' αυτό θα συνωστιστούν όλοι τους σ' αυτή τη φιέστα.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι τίποτα δεν έχουν να κερδίσουν από αυτή την "ανάπτυξη" και πρέπει να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στα παλιά και νέα μέτρα, για τη διεκδίκηση των απωλειών, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών».

Στο συλλαλητήριο καλούν μεταξύ άλλων το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Μεσσηνίας, το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό τομέα νομού Μεσσηνίας, το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΦΚΑ Λακωνίας, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας, η Ομάδα Γυναικών Σπάρτης, το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Νομών Πελοποννήσου, το Παναρκαδικό Συνδικάτο Τεχνεργατών - Οικοδόμων, το Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες Ν. Αρκαδίας.

Ακόμη, η Επιτροπή Αγώνα Μεγαλόπολης, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Γορτυνίας, η ΕΛΜΕ Αρκαδίας, το Σωματείο Συνταξιούχων Ν. Αρκαδίας, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αλληλεγγύης Συνταξιούχων ΔΕΗ - Παράρτημα Ανατολικής-Κεντρικής Πελοποννήσου, η Γραμματεία Αργολίδας του ΠΑΜΕ, το Συνδικάτο Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών Αργολίδας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας, η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στον Τουρισμό-Επισιτισμό Αργολίδας, ο Σύνδεσμος Ξυλουργών Αργολίδας, το Σωματείο Δασκάλων Αργολίδας, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας, η Ομάδα Γυναικών Αργους, ο Σύλλογος ιδιωτικών υπαλλήλων Ν. Κορινθίας.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ).

  • Λεωφορεία για την Τρίπολη θα ξεκινήσουν στις 4.15 μ.μ. από τη ΔΕΗ στο Ναύπλιο, στις 4.40 μ.μ. από το σταθμό του ΟΣΕ στο Αργος, στις 4 μ.μ. από την πλατεία Υπαπαντής στην Καλαμάτα, στις 4 μ.μ. από την Πυροσβεστική στη Σπάρτη και στις 4 μ.μ. από τα Περιβολάκια Κορίνθου.
«Βήμα» ανανέωσης δεσμεύσεων στο εγχώριο κεφάλαιο

Τις εργασίες του συνεδρίου που ολοκληρώνεται σήμερα με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, άνοιξαν χτες ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δ. Παπαδημητρίου, ενώ χαιρέτισαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης και ο δήμαρχος Τρίπολης Δ. Παυλής.

Το συνέδριο δίνει συνέχεια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να «εξειδικεύσει» περαιτέρω - με τη συμβολή και των τοπικών αρχών - τη στρατηγική του κεφαλαίου σε κάθε περιφέρεια, στο πλαίσιο και της διαμόρφωσης της λεγόμενης «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής».

Απ' το βήμα του επαναδιατυπώνονται οι γνωστές δεσμεύσεις στο κεφάλαιο για συγκεκριμένα μέτρα στήριξης της ανάκαμψής του, εμπλουτισμένα με εξειδικευμένα μέτρα κατά περιοχή. Ολα αυτά πλαισιωμένα απ' την απάτη της δίκαιης ανάπτυξης, την καλλιέργεια προσμονής στο λαό για καλύτερες δήθεν μέρες, προκειμένου να στρατευτεί στα σχέδια του κεφαλαίου, που για τον ίδιο σημαίνουν νέο γύρο χτυπήματος των δικαιωμάτων του.

Επισήμως, σκοπός του συνεδρίου είναι «η σε βάθος διερεύνηση των παραγωγικών δυνατοτήτων, προκειμένου να τεθούν ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι για την αναπτυξιακή προοπτική της Πελοποννήσου, στο πλαίσιο ενός συνεκτικού σχεδίου περιφερειακής παραγωγικής ανασυγκρότησης».

«Με αυτά τα συνέδρια θέλουμε να αποκτήσουμε μια καθαρή εικόνα για τον αναπτυξιακό πλούτο που βρίσκεται διασπαρμένος σε ολόκληρη την επικράτεια και ανεκμετάλλευτος. Για να μπορέσουμε, στη συνέχεια, να ενσωματώσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε τόπου σε μία συνεκτική πολιτική οικονομικής ανασυγκρότησης με αμφίδρομα, αλλά και πολλαπλασιαστικά χαρακτηριστικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δ. Παπαδημητρίου, δεσμευόμενος ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρέχει στο κεφάλαιο την απαραίτητη στήριξη μέσω καινοτόμων χρηματοδοτικών εργαλείων και προγραμμάτων, με απλούστευση της διαδικασίας χορήγησης αδειών, με περαιτέρω αναθεώρηση του νομικού πλαισίου των στρατηγικών επενδύσεων με την επιτάχυνση των διαδικασιών, τη μείωση της γραφειοκρατίας και την παροχή περαιτέρω επενδυτικών κινήτρων, με οργάνωση της εξωστρέφειας, με θέσπιση του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης ιδιωτικών χρεών, με διευκόλυνση των οφειλετών, με την Αναπτυξιακή Τράπεζα, με το νέο νόμο για το καθεστώς λειτουργίας των Ανώνυμων Εταιρειών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ