Τρίτη 27 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πραγματοποιήθηκε το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΟΕΣ

Πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά, στις 24 - 25/2, το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ).

Στο συνέδριο προσκλήθηκε να απευθύνει χαιρετισμό το ΚΚΕ. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ παραβρέθηκε στο συνέδριο της ΠΟΕΣ, αποτελούμενη από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κόμματος και μέλος της ΚΕ, Θανάση Παφίλη, και το μέλος της Επιτροπής των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκο Παπαναστάση, αντισυνταγματάρχη ε.α.

Στο χαιρετισμό του, ο Θ. Παφίλης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στη ζωή των στρατιωτικών και των οικογενειών τους, την ίδια στιγμή που οι αμυντικές δαπάνες αυξάνονται, αλλά μεγάλο μέρος αυτών των κονδυλίων δεν προορίζονται για την άμυνα της Ελλάδας, αλλά εξυπηρετούν ΝΑΤΟικά επιχειρησιακά σχέδια. Σημείωσε ακόμη πως στην περιοχή μας, οι συνθήκες που απειλούν την ειρήνη κλιμακώνονται επικίνδυνα, ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ αναπροσαρμόζουν και επεκτείνουν τα επικίνδυνα σχέδιά τους, με την εμπλοκή και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Ο Θ. Παφίλης αναφέρθηκε ακόμα στη σειρά συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, τόσο με την ΠΟΕΣ όσο και με έναν μεγάλο αριθμό Περιφερειακών Ενώσεών της, σημειώνοντας ότι «από τις μέχρι τώρα αληθινά ουσιαστικές συναντήσεις αναδείχθηκε μια σειρά γενικών αλλά και ιδιαίτερων προβλημάτων που απασχολούν τα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ)».

«Το ΚΚΕ δηλώνει ότι για όλα αυτά έχει προτάσεις και είναι έτοιμο για στενή και εποικοδομητική συνεργασία με την ΠΟΕΣ, αλλά και με τις περιφερειακές Ενώσεις, έτσι ώστε αυτά τα αιτήματα να αναδειχθούν και με κάθε τρόπο, με σκοπό την επίλυσή τους», υπογράμμισε ο Θ. Παφίλης, που αναφέρθηκε ακόμη στα εμπόδια που επιχειρείται να μπουν στη δυνατότητα συλλογικής έκφρασης αυτών των προβλημάτων, όσο και της αντιμετώπισής τους, αλλά και στη μέθοδο της διάσπασης που επιχειρείται από την αποκαλούμενη ΠΟΜΕΝΣ, σημειώνοντας πως «μέσα απ' αυτές τις πρακτικές, είναι φανερό ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος, οι στρατιωτικοί να απογοητευτούν και να αποστασιοποιηθούν απ' τον οργανωμένο αγώνα για τη συλλογική τους έκφραση. Γνώμη μας είναι ότι η μεθόδευση των δικαστικών αγωγών της διασπαστικής ΠΟΜΕΝΣ προς την ΠΟΕΣ είναι σκόπιμη και πρέπει να βρει απέναντί της το σύνολο των στρατιωτικών». Σημείωσε ακόμη πως το ΚΚΕ είναι κατά των μεθοδεύσεων όπως η πρόσφατη έγγραφη αναφορά - «παράκληση» του προέδρου της ΠΟΜΕΝΣ προς τον υπουργό Αμυνας, με αίτημα τον πειθαρχικό έλεγχο του προέδρου της ΠΟΕΣ συνταγματάρχη Αν. Τσουκαράκη, όπως και η αίτηση για έλεγχο στην ΠΟΕΣ, με αποδέκτη την εισαγγελία του Στρατοδικείου της Αθήνας.

Κλείνοντας σημείωσε ότι το ΚΚΕ θα στηρίξει τον αγώνα των στρατιωτικών για πραγματική αντιμετώπιση όχι μόνο των προβλημάτων, αλλά και των αιτιών που τα δημιουργούν, καλώντας τα μέλη της ΠΟΕΣ να αντιταχθούν στις δυνάμεις που θέλουν τις ΕΔ να στέκονται απέναντι στο λαό μας και όχι δίπλα του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ