Σάββατο 6 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΜΕ
Σύντομα διάταξη για το «κολοβό» ασυμβίβαστο

Το αμέσως επόμενο διάστημα και «σε συννενόηση με τα κόμματα» θα ξεκινήσει η συζήτηση για την εναρμόνιση της νομοθεσίας με το νέο Σύνταγμα στο θέμα ιδιοκτήτες ΜΜΕ και προμηθευτές του δημοσίου.

Αυτό δήλωσε χτες στη Βουλή ο υπουργός Τύπου, Δ. Ρέππας, απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση. Οπως είναι γνωστό, η κυβέρνηση ψήφισε στο νέο Σύνταγμα διάταξη, με την οποία είναι ασυμβίβαστη η ιδιότητα του βασικού μετόχου εταιρίας ΜΜΕ και εταιρίας που αναλαμβάνει δημόσια έργα. Η προσθήκη της έννοιας του «βασικού μετόχου» έγινε την τελευταία στιγμή από την κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να μην υπάρξει ουσιαστικό ασυμβίβαστο, όπως ζητούσε το ΚΚΕ, το οποίο επέμενε αυτό να υπάρχει μέχρι και του τελευταίου φυσικού προσώπου που μετέχει σε μία από αυτές τις επιχειρήσεις.

Ο Δ. Ρέππας είπε ότι για τον προσδιορισμό της έννοιας του βασικού μετόχου «καλή βάση συζήτησης για να ξεκινήσουμε» είναι το 2,5% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτό το ποσοστό να είναι και μεγαλύτερο, με αποτέλεσμα να υπονομεύεται περισσότερο η προσπάθεια για έλεγχο της λεγόμενης διαπλοκής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ