Τετάρτη 14 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καμία εμπιστοσύνη σε ΕΕ και ΝΑΤΟ για τους Ελληνες στρατιωτικούς

Ανακοίνωση για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές στην Τουρκία εξέδωσε χτες η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, στην οποία επισημαίνει:

«Με αφορμή την προσπάθεια να αξιοποιηθούν για τη δημιουργία εντυπώσεων διάφορες γενικόλογες κι αόριστες δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΕ σχετικά με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και την πολυήμερη κράτησή τους στις τουρκικές φυλακές, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ τονίζει ότι το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε την κράτησή τους και ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή τους. Αυτή η εξέλιξη συνιστά μέρος της κλιμάκωσης της τουρκικής επιθετικότητας.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και των άλλων αστικών κομμάτων να εναποθέσουν τις ελπίδες για την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτικών στις ιμπεριαλιστικές λυκοσυμμαχίες, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, στόχο έχει να καλλιεργήσει κλίμα επικίνδυνου εφησυχασμού κι αποπροσανατολισμού.

Ο λαός μας πρέπει να επαγρυπνεί. Κανένας εφησυχασμός, καμία εμπιστοσύνη στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις ΕΕ και ΝΑΤΟ. Αμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών».

«Νίπτει τας χείρας του» ο γγ του ΝΑΤΟ

Ενδεικτική, στο μεταξύ, των επικίνδυνων αυταπατών που καλλιεργούν κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα για το ρόλο των ιμπεριαλιστικών οργανισμών στην υπόθεση, όπως και συνολικά, είναι η χτεσινή συνέντευξη του γγ του ΝΑΤΟ, Γ. Στόλτενμπεργκ, στο τουρκικό πρακτορείο «Anadolou». Ερωτώμενος σχετικά με τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς είπε πως «πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να λύσουν αποκλειστικά η Ελλάδα και η Τουρκία», ενώ αναφερόμενος στην Τουρκία είπε ότι συνεχίζει να είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ, ευχαριστώντας τη γιατί «συνεισφέρει στη συλλογική μας ασφάλεια, στις αποστολές και επιχειρήσεις μας με πάρα πολλούς τρόπους» και προσθέτοντας ότι «οι ανησυχίες της χώρας για την ασφάλειά της είναι θεμιτές».

Νωρίτερα χτες ο αν. υπουργός Αμυνας, Φ. Κουβέλης, συναντήθηκε στην Ορεστιάδα με τους γονείς των δύο στρατιωτικών, που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης στην Τουρκία. Συζήτησε μαζί τους την κατάσταση, παρέχοντας διαβεβαιώσεις πως η ελληνική κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να επιστρέψουν όσο γίνεται συντομότερα τα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στη χώρα. Αργότερα δήλωνε ότι η υπόθεση αφορά «ένα μεθοριακό επεισόδιο και τίποτε περισσότερο». Πρόσθεσε ότι «η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι να επιταχυνθεί η διαδικασία, προκειμένου το αρμόδιο δικαστήριο της Τουρκίας να αποφασίσει για το αδίκημα το οποίο θα τους αποδοθεί. Θεωρούμε ότι το μεθοριακό επεισόδιο αφορά ενδεχομένως ένα αδίκημα, το οποίο εάν έχει τελεστεί, έχει τελεστεί χωρίς δόλο, χωρίς πρόθεση και κατά συνέπεια πρέπει να οδηγηθεί η κρίση του δικαστηρίου στην απαλλαγή των δύο στελεχών μας», χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα την κράτησή τους αδικαιολόγητη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ