Παρασκευή 16 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προβάλλει τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής και συντηρεί τη σκανδαλολογία

Τα αποτελέσματα από την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής που τσακίζει το λαό προβάλλει η κυβέρνηση, ενώ την ίδια στιγμή επιχειρεί να συντηρήσει την αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση με τη ΝΔ στο έδαφος της σκανδαλολογίας. Ετσι, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, χτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, υποστήριξε ότι η έκδοση έντοκου γραμματίου διάρκειας ενός έτους για πρώτη φορά μετά το 2010 αποτελεί «ένα ακόμη βήμα στην πορεία για την έξοδο της χώρας από τη μνημονιακή επιτροπεία και την ανάκτηση της αυτοδύναμης πρόσβασης στις αγορές χρήματος τον Αύγουστο του 2018». Στη βάση αυτή επέκρινε τη ΝΔ ότι μιλά αδικαιολόγητα για «καθίζηση και στασιμότητα» και ότι «όσο και αν επιχειρούν να δημιουργήσουν μια εικόνα αδιεξόδου η πραγματικότητα τους διαψεύδει».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στράφηκε κατά της ΝΔ και για την υπόθεση «Novartis», ειδικότερα κατά του Αντ. Σαμαρά, ότι «έχει μάλλον καταπιεί τη γλώσσα του (...) για το χειρόγραφο σημείωμά του προς τον κο Φρουζή», αλλά και κατά του Γ. Στουρνάρα, υποστηρίζοντας πως «δεν θεώρησε σκόπιμο να αναφέρει ότι είχε επαγγελματικούς δεσμούς με τη "Novartis" θεωρώντας προφανώς ότι κάτι τέτοιο είναι απολύτως άνευ σημασίας». Μάλιστα, τον κάλεσε να απαντήσει «αφού δεν διέψευσε τα χθεσινά δημοσιεύματα, αν υπάρχουν και άλλες συμβάσεις που έχει υπογράψει με την εταιρεία και αν είχε ή έχει προνομιακές σχέσεις με τα διευθυντικά της στελέχη».

Ο Δ. Τζανακόπουλος επέκρινε και τον Κυρ. Μητσοτάκη για δηλώσεις του στις ΗΠΑ, λέγοντας ότι «δεν μπορεί στην Ελλάδα να εμφανίζεται ως ουρά της ακροδεξιάς, αρνούμενος κάθε συζήτηση για το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ (...) ενώ στις ΗΠΑ να ντρέπεται για τις θέσεις που εκφράζει στο εσωτερικό και να φορά το μανδύα του μετριοπαθούς και φιλελεύθερου μεταρρυθμιστή». Για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς επανέλαβε: «Προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα πολιτικά και διπλωματικά μέσα που έχουμε».

  • Εν τω μεταξύ αναφορά σε αίτημα για ραντεβού του πρώην αντιπροέδρου της «Novartis» Κ. Φρουζή με τον Αλέξη Τσίπρα, φέρεται να περιέχουν τα πρόσθετα στοιχεία που έστειλε η ανακρίτρια στην Προανακριτική Επιτροπή σύμφωνα με χτεσινό δημοσίευμα του «Βήματος». Η καταγραφή πιθανολογείται ότι έγινε το Δεκέμβρη του 2013 και είναι η ακόλουθη: «Ζήτησα από Σουράνη/Δελλατόλα για Τσίπρα συνάντηση περιμένω». Μέσω «Non Paper», το Μαξίμου υποστήριξε ότι «ουδέποτε» ο νυν πρωθυπουργός συνάντησε τον Κ. Φρουζή. Την εμπλοκή του αρνήθηκε και ο δημοσιογράφος Αντ. Δελλατόλας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ