Σάββατο 17 Μάρτη 2018 - Κυριακή 18 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στον όμιλο «Japan Tobacco» η ΣΕΚΑΠ

Στην εξαγορά των εταιρειών της «Donskoy Tabak» (DT) του Ιβάν Σαββίδη, μεταξύ των οποίων και η καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ ΑΕ, προχώρησε ο ιαπωνικός όμιλος «Japan Tobacco Inc», έναντι 1,6 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της «Japan Tobacco», «μετά από μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις, ο όμιλος εταιρειών JTI συμφώνησε στην εξαγορά των εταιρειών "Donskoy Tabak" (DT), με σκοπό την ενίσχυση της πρώτης θέσης της εταιρείας στη Ρωσία, την τρίτη μεγαλύτερη αγορά προϊόντων καπνού στον κόσμο (...) Η εξαγορά της ΣΕΚΑΠ καταδεικνύει τη δέσμευση της JTI για την Ελλάδα και ενισχύει τη δεύτερη θέση της εταιρείας στην αγορά, με επιπλέον μερίδιο αγοράς 3%. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 3ου τριμήνου του 2018».

Ο πρόεδρος του ΔΣ της ΣΕΚΑΠ επιβεβαίωσε τη συμφωνία εξαγοράς, για την οποία όπως αναφέρει, προηγήθηκαν διαπραγματεύσεις που διήρκησαν πάνω από έναν χρόνο.

Προσπαθώντας να καθησυχάσει τις ανησυχίες των εργαζομένων για το νέο «μάρμαρο» που θα κληθούν να πληρώσουν αλλά και συνολικά της τοπικής κοινωνίας για τις επιπτώσεις που θα προκύψουν από την εξαγορά, έσπευσε να ισχυριστεί ότι «το γεγονός αυτό δημιουργεί νέες προοπτικές και ελπίδα για τη ΣΕΚΑΠ».

Επίσης, αναφέρθηκε στα σχέδια της «Dimera Group» του Ι. Σαββίδη, λέγοντας ότι αποφάσισε να επικεντρώσει την επενδυτική δραστηριότητά της στην Ελλάδα σε άλλα μεγάλα έργα, στους τομείς των logistics, της παραγωγής τροφίμων και των τουριστικών επιχειρήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ